Orosz alkalmazási holdak Cikkek: 81 - 100

Fél perc alatt odaveszett három GLONASSZ műhold

Fél perc alatt odaveszett három GLONASSZ műholdA Proton hordozórakéta, amely az orosz navigációs műholdrendszer új tagjait vitte magával, nem messze a starthelytől felrobbant és a földbe csapódott.

Három katonai műhold Oroszországból

Három katonai műhold OroszországbólA Rokot hordozórakéta pleszecki startja volt 2013-ban az első űrindítás.

Orosz kereskedelmi távközlési hold indult – kudarccal

Orosz kereskedelmi távközlési hold indult – kudarccalBajkonurból, Proton rakétával állították pályára szombaton a Jamal-402-t. A Briz-M végfokozat ismét nem végezte el teljesen a feladatát...

Két új orosz műhold Proton rakétával

Két új orosz műhold Proton rakétávalA Lucs-5B az űrállomás és a földi irányítók kommunikációját segíti majd, a Jamal-300K hagyományos műholdas távközlési feladatokat lát el, főleg Oroszország területét elérve.

Szojuz rakéta öt műholddal

Szojuz rakéta öt műholddalEgy elhúzódó orosz-kazah vita miatt több hónapos késedelemmel, de sikeresen elindult Bajkonurból egy orosz Szojuz hordozórakéta, egyszerre öt különböző műholdat állítva poláris pályára.

Lezuhan egy orosz műhold – ezúttal irányítottan

Lezuhan egy orosz műhold – ezúttal irányítottanA tavaly nyáron indított nagyméretű Express AM-4 távközlési műhold nem tudta elérni a geostacionárius pályát. Orosz irányítói egy héten belül megsemmisítik, a Csendes-óceán lakatlan területe felé irányítják.

Oroszország: megint egy sikertelen start

Oroszország: megint egy sikertelen startA ma Pleszeckből Szojuz rakétával indított távközlési műhold nem érte el a Föld körüli pályát, Szibériában zuhant le.

Ősszel az ötödik: új GLONASSZ hold Pleszeckből

Ősszel az ötödik: új GLONASSZ hold Pleszeckből2011-ben bőséges számban egészítették ki a rövidesen teljessé váló orosz navigációs műholdrendszert. A tegnapi volt az idei utolsó start.

Késések után pályán az orosz navigációs műhold

Késések után pályán az orosz navigációs műholdA legújabb GLONASSZ-M mesterséges hold Pleszeckből, Szojuz hordozórakétával indult.

Perminov helyett Popovkin

Perminov helyett PopovkinA mai nappal leváltották az Orosz Szövetségi Űrügynökség vezetőjét.

Egy kínai, egy orosz – egy óra különbséggel

Egy kínai, egy orosz – egy óra különbséggelPénteken egy kínai földmegfigyelő holdat (és vele még három másik aprót), valamint az orosz műholdas navigációs rendszer egy új tagját állították pályára.

Megmentették az orosz távközlési holdat

Megmentették az orosz távközlési holdatA Jamal-402 kezdetben a tervezettnél alacsonyabb átmeneti pályára került a hordozórakéta gyorsítófokozatának hibájából. Mostanra mégis elérte a geostacionárius pályát.

Orosz katonai távközlési műhold indult

Orosz katonai távközlési műhold indultA Meridian típusú holdat az észak-oroszországi Pleszeckből állította pályára egy Szojuz-2.1a hordozórakéta.

Startok, ömlesztve

Startok, ömlesztveEddig még nem számoltunk be róla, hogy az elmúlt napokban Kínából egy távközlési műhold, Oroszországból pedig egyszerre négy kisebb űreszköz állt Föld körüli pályára.

Megegyezés Kazahsztánnal

Megegyezés KazahsztánnalPont került a kazah-orosz vita végére: indulhatnak az elhalasztott bajkonuri Szojuz-startok előkészületei, poláris pályákra szánt műholdakkal.

Fáért ment, túlélte az űrszemetet

Fáért ment, túlélte az űrszemetetA legutóbbi orosz műholdindítási kudarc következtében Szibériában csapódtak be a világűrig el sem jutott Meridian távközlési hold darabjai.

15 év után megint teljes a GLONASSZ

15 év után megint teljes a GLONASSZAz orosz navigációs műholdrendszerben december 8-án bekapcsolták a huszonnegyedik űreszközt.

Három GLONASSZ műhold indult

Három GLONASSZ műhold indultAz orosz műholdas navigációs rendszer további bővítésére szánt űreszközöket pénteken egy Proton rakéta állította pályára.

Európában épült orosz távközlési hold indult

Európában épült orosz távközlési hold indultA geostacionárius pályára készült Express AM-4 egy Proton rakétával startolt Bajkonurból, hogy a kontinensnyi ország műholdas adatátviteli kapacitását növelje. A pályára állítás azonban nem sikerült tökéletesen.

GLONASSZ: itt a legújabb generáció

GLONASSZ: itt a legújabb generációSzombaton Pleszeckből, Szojuz hordozórakétával állították pályára az orosz navigációs műholdrendszer új, K jelű sorozatának első képviselőjét.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7
Összesen 130 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022