Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

MESSENGER Cikkek: 21 - 29

A Merkúr, ahogy még sosem láttuk

A Merkúr, ahogy még sosem láttuk Október 6-án a MESSENGER ismét elrepült a legbelső bolygó mellett, és ismét fényképezett olyan területeket is, amelyeket még sosem láthattunk közelről. A képek ma érkeztek.

Már nem teljesen ismeretlen...

Már nem teljesen ismeretlen......a Merkúr bolygó eddig űrszondával még nem fényképezett oldala. Közzétették a MESSENGER első felvételét, amelyet a bolygó megközelítése során készített.

Újból a Vénusz mellett

Újból a Vénusz mellettA Merkúr felé tartó amerikai MESSENGER űrszonda másodszor is lendületet nyert a Vénusz közelében elhaladva. Ezúttal tudományos megfigyeléseket is végzett.

A MESSENGER a Nap felé fordította pajzsát

A MESSENGER a Nap felé fordította pajzsátJúnius 21-én a MESSENGER amerikai űrszonda a Nap felé fordította különleges hővédő pajzsát. Az űrszonda 100 nap múlva halad el a Vénusz mellett.

A MESSENGER útban a Vénusz felé

A MESSENGER útban a Vénusz feléA NASA Merkúr-kutató szondája a napokban a Föld után a második „bolygóállomása”, a Vénusz felé vette az irányt.

Másodszor a Merkúrnál

Másodszor a MerkúrnálAz amerikai MESSENGER szonda hétfőn ismét elrepül a Naprendszer legbelső bolygója közelében.

Három évtized után újra a Merkúrnál

Három évtized után újra a MerkúrnálAz amerikai MESSENGER űrszonda útja során ma először elrepül a Naprendszer legbelső bolygója mellett.

A MESSENGER a Vénusznál

A MESSENGER a VénusználA Merkúr felé tartó amerikai űrszonda közel 3000 km-re repült el a Vénusz mellett, hogy újabb lendületet nyerjen további útjához.

Lézerkommunikációs rekord az űrben

Lézerkommunikációs rekord az űrbenA nagy távolságokba küldött bolygóközi szondák olykor másra is jók az eredeti küldetésükön kívül. Ezúttal a Merkúr felé tartó MESSENGER-t használták egy újszerű kísérlethez: lézerimpulzusokkal „váltottak üzenetet” a szondával.
Oldalak: 1 2
Összesen 29 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024