Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 161 - 180

Gyors, de kényelmetlen repülés az űrállomásig

Gyors, de kényelmetlen repülés az űrállomásigHamarosan, a következő orosz Szojuz űrhajó repülése alkalmával emberekkel is kipróbálják, hogyan lehet dokkolni a start után 6 órával a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Progressz M-18M dokkolás, magyar műszerekkel

Progressz M-18M dokkolás, magyar műszerekkelA start után alig 6 órával megérkezett a űrállomásra az orosz teherűrhajó, rajta a nemzetközi Obsztanovka kísérlet magyar fejlesztésű berendezéseivel.

Mi várható 2013-ban? (1. rész)

Mi várható 2013-ban? (1. rész)Hagyományos kétrészes évindítónk első felében az emberes űrhajózási programokkal kapcsolatban várható 2013-as eseményeket gyűjtjük össze.

Szojuz TMA-07M: élő közvetítés magyarul

Szojuz TMA-07M: élő közvetítés magyarulAz űrhajó szerdai startját a Galileo Webcast közvetíti, a NASA TV élő internetes adásának átvételével, magyar kommentárral.

Williams, Malencsenko és Hoshide újra itthon

Williams, Malencsenko és Hoshide újra itthonA Nemzetközi Űrállomásról (ISS) ma szerencsésen visszaérkezett a Földre a Szojuz TMA-05M űrhajó kabinja.

Elindult a Progressz M-17M

Elindult a Progressz M-17MAz orosz teherűrhajó 2,5 tonna friss ellátmányt szállít a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

AJÁNLÓ: A Szojuz TMA-06M startja élőben

AJÁNLÓ: A Szojuz TMA-06M startja élőbenOktóber 23-án (kedden) 12 órától magyar kommentárral követhetik az űrhajó bajkonuri indítását a Galileo Webcast oldalán.

125 nap után újra itthon

125 nap után újra itthonVisszatért a Földre a Szojuz TMA-04M két orosz és egy amerikai űrhajósa.

Progressz újradokkolás: elsőre nem ment

Progressz újradokkolás: elsőre nem mentVasárnap elhagyta az űrállomást a Progressz M-15M teherűrhajó, hogy kedden visszatérjen, kipróbálva egy új dokkolórendszert. A manőver nem sikerült, 29-én újra megkísérlik.

Rutinos trió indult az űrállomásra

Rutinos trió indult az űrállomásraHárom ország egy-egy „veterán” űrhajósa a Szojuz TMA-05M fedélzetén ma indult el a Nemzetközi Űrállomás felé.

Obsztanovka kísérlet az űrállomáson

Obsztanovka kísérlet az űrállomásonA február 11-én indult Progressz M-18M orosz teherűrhajó a nemzetközi összefogással megépített Obsztanovka kísérlet berendezéseit is magával vitte a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Új orosz teherűrhajó indult

Új orosz teherűrhajó indultA Nemzetközi Űrállomásra ellátmányt szállító Progressz M-18M magyar idő szerint ma 15:41-kor emelkedett fel Bajkonurból.

Elindult a Szojuz TMA-07M

Elindult a Szojuz TMA-07MA Bajkonurból ma startolt Szojuz egy orosz, amerikai és kanadai űrhajósokból álló hármast szállít a Nemzetközi Űrállomásra.

Megvannak a jelöltek az egy éves űrutazásra

Megvannak a jelöltek az egy éves űrutazásraAmerikai részről Scott Kelly, az oroszoktól Mihail Kornyijenko lesz, aki 2015 tavaszától egy évet tölt majd az űrállomáson.

Két új orosz műhold Proton rakétával

Két új orosz műhold Proton rakétávalA Lucs-5B az űrállomás és a földi irányítók kommunikációját segíti majd, a Jamal-300K hagyományos műholdas távközlési feladatokat lát el, főleg Oroszország területét elérve.

Szojuz TMA-06M

Szojuz TMA-06MA legújabb orosz űrhajó ma Bajkonurból háromfős munkaerő-utánpótlással elindult a Nemzetközi Űrállomás felé.

Egy évig a fedélzeten?

Egy évig a fedélzeten?2015-től akár egy évig is tartózkodhatnak majd űrhajósok a Nemzetközi Űrállomáson.

Progressz-hírek

Progressz-hírekA Progressz M-15M vasárnap második próbálkozásra sikeresen tesztelte az új automata dokkolórendszert. Azóta már pályán, sőt 6 órán belül célba is ért a Progressz M-16M.

Dokkolt a Szojuz TMA-05M az űrállomáshoz

Dokkolt a Szojuz TMA-05M az űrállomáshozA három új űrhajós és három már fent levő társuk előtt mozgalmas időszak áll: az elkövetkező hat hétben két űrséta vár rájuk, és több teherűrhajó „mozgására” is készülhetnek.

Megint három űrhajós tért vissza

Megint három űrhajós tért visszaEzúttal a Nemzetközi Űrállomásról, közel 193 nap űrben töltött idő után.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 294 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Magyar űrkatalógus