BIOPAN, Brados, Matrjoska Cikkek: 21 - 25

A BIOPAN-5 program

A BIOPAN-5 programA KFKI Atomenergia Kutatóintézet Sugárvédelmi Kutatócsoportjának közreműködése a kozmikus sugárzás biológiai hatásainak vizsgálatában.

Egy különös űrséta - némi magyar vonatkozással

Egy különös űrséta - némi magyar vonatkozássalAz ISS legénysége ma űrsétára készül. Ez önmagában manapság már nem számít szenzációs hírnek, de az mégis különlegessé teszi a műveletet, hogy mindkét űrhajós elhagyja az űrállomást, amely így üresen marad, míg utasai odakinn dolgoznak. A munkának ráadásul némi hazai vonatkozása is lesz.

Újabb magyar tudományos kísérlet a Nemzetközi Űrállomáson!

Újabb magyar tudományos kísérlet a Nemzetközi Űrállomáson!Miközben mindenki a Columbia tragédiájával van elfoglalva, a legutóbbi Progressz teherűrhajóval csendben az ISS-re érkezett egy magyar fejlesztésű eszköz-csomag, látványosan demonstrálva, hogy az űrtevékenység nem szakadt meg, és, hogy abban - még ha szerényen is - Magyarország is aktívan szerepet vállal.

Félbehagyott űrséta

Félbehagyott űrsétaÉjszaka egy műszaki hiba miatt a tervezettnél korábban kellett befejezni a Nemzetközi Űrállomásnál az űrsétát.

Üzemel a Pille!

Üzemel a Pille!Mint ismeretes, augusztus végén, a Progressz-M48 teherűrhajó fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szállították a KFKI Atomenergia Kutatóintézetben (KFKI AEKI) kifejlesztett és elkészített Pille-MKSZ termolumineszcens dózismérő rendszert.
Oldalak: 1 2
Összesen 25 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024