Űrvilág.hu - Megjelent a GPS Magazin legújabb száma

Megjelent a GPS Magazin legújabb száma

A nagyobb újságos-standokon, néhány nagy benzinkútláncnál és bevásárlóközpontban már kapható a műholdas helymeghatározással és navigációval foglalkozó folyóirat legújabb (2003. december - 2004. januári) száma.

Ízelítő a tartalomból:

Utazás
Mesélő kövek Az Ezeregy Éjszaka meséinek világa gyermekkorunk felejthetetlen emléke. A Közel Keleten játszódó történetek tárgyi emlékei ma is fellelhetők. Bár a földrajzi, geopolitikai környezet azóta jelentősen átalakult, a régmúlt idők nyomai, az épületek, az ősi fák visszapiltantást engednek e sejtelmes kultúra gyökereibe, új megvilágításba helyezve a térségről alkotott ítéletünket.

Teszt és technika
Terepálló PDA elfogadható áron A PDA-navigációról beszélve mindig megemlítjük, hogy ugyan nagyon sokat tudnak a programok, és milyen jól lehetne használni őket terepen, de nem oda valók, hiszen a készülékek nem vízállók, nem bírják a poros környezetet, és a leejtés is végzetes következményekkel járhat. Talán mégis van megoldás.

Teszt és technika
Blue-Tooth GPS-ek körképe Az Xtrac technológia kiszélesíti a felhasználás körét Egy évvel ezelőtt jelent meg Magyarországon a világ legelső Blue-Tooth GPS-e, amely új lehetőségeket teremtett a PDA-navigáció területén. Elfelejthettük végre a kábeleket. Napjainkra a válaszék már kibővült, elérhetőbb árat és új felhasználási területeket hozva magával.

LBS
Pozicionálás mobiltelefonhálózat felhasználásával 2. rész: helyfüggő szolgáltatások Az előző részben azokat a pozicionálási technikákat tekintettük át, amelyeket a helyfüggő szolgáltatásokban használnak. A szolgáltatások jellege természetesen függ az alkalmazott módszer biztosította pozíció pontosságától. A helyzeti pontosság csak az egyik jellemző, amely szerint osztályozhatjuk a mobiltelefonos helyfüggő szolgáltatásokat. A mobiltelefon adta lehetőségek és korlátok között az osztályozásnál még két szempontot vehetünk figyelem-be: az információ továbbítására rendelkezésre álló sávszélességet, valamint az információ megjelenítésére szolgáló felületeket.

stb.

Cikk nyomtatása
A rovat archívuma

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024