Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Az űripar nem sci-fi!
(Rovat: Üzlet és munkahely, Hazai kutatóhelyek és űripar , Nyereség az országnak - 2022.01.11 06:15.)

Az ESA BIC Hungary pályázatán innovatív ötleteket keres és sikeres üzleti vállalkozás építésében nyújt segítséget.

A Design Terminal az Európai Űrügynökséggel (ESA) közösen elindította ESA BIC Hungary üzleti inkubációs programját, amelynek egyik célja, hogy az űrkutatás fontosságára hívja fel a figyelmet, a másik pedig, hogy magyar vállalkozókat támogasson. Partnereikkel együtt azon dolgoznak, hogy útnak indítsák Magyarország legsikeresebb űripari vállalkozásait.


A jelenleg futó űripari innovációs pályázat jelentkezési határideje 2022. február 20-án 18 óra. Nem csak az űriparban otthonos vállalkozásokat, de újonnan érdeklődőket is várnak. A teljes pályázati anyag megtalálható az ESA BIC Hungary honlapján. A szervezet január 19-én 17 órakor egy online eligazítást tart a jelentkezés folyamatáról, amelyre ezen a linken lehet regisztrálni.

Kinek szól az inkubációs program? Startup vállalkozás vagy természetes személy jelentkezhet, ha az alábbi elvárásoknak megfelel:

  • a vállalkozás Magyarországon van bejegyezve;
  • a jelentkező a vállalkozás többségi tulajdonosa;
  • a vállalkozás nem idősebb 5 évesnél;
  • természetes személyként jelentkező vállalja, hogy bejegyezteti a céget a program indulásáig;
  • olyan termékkel, folyamattal vagy szolgáltatással rendelkezik, amely egy új technológiai találmányon alapul, vagy egy már létező technológia újszerű alkalmazása.

Mit ajánlanak a program során? A támogatási csomag részeként munkaállomást biztosítanak a közösségi irodatérben, ösztöndíjat maximum 50 ezer euró értékben, technikai támogatást, üzleti mentorálást és jogi/szellemi tulajdonjogi tanácsadást. A program időtartama 12–24 hónap.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024