Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

SpaceShipTwo: először civil fizetős utasokkal
(Rovat: Űrturisták és magánűrhajók - 2023.08.12 07:15.)

A Virgin Galactic szuborbitális repülésre alkalmas járművének fedélzetén egy idős úr, valamint egy anya és lánya vettek részt az űrugráson.

Közel két évtizeddel azután, hogy megkezdték a jegyek értékesítését, először szállt fel a SpaceShipTwo jármű – annak is a VSS Unity nevű példánya – fizetős „űrturistákkal” a fedélzetén. (Az idézőjel indoka, hogy megkülönböztessük a világűr határáig eljutó és néhány percig tartó súlytalanságot élvező utasokat azoktól a magánszemélyektől, akik ugyancsak fizetnek az utazásukért, viszont Föld körüli pályára állnak egy űrhajóval.)


A VSS Unity emelkedése rakétás meghajtással, a VSS Eve hordozó repülőgéptől való elválás után. (Kép: Virgin Galactic)

A WhiteKhightTwo kettős törzsű hordozó repülőgép (VSS Eve) az új-mexikói Spaceport Amerika repülőtérről szállt fel augusztus 10-én. Mintegy egy órával később kezdődött az űrugrás, magyar idő szerint 17:17-kor kapcsolta be a rakétákat a VSS Unity, hogy utasait 88,5 km magasságig szállítsa. Az Egyesült Államokban a 80 km-es magasságot tartják a világűr határának, így sikerült teljesíteni az űrugrást. A szuborbitális kaland siklórelülésben való leszállással végződött a Spaecport America futópályáján, 17:32-kor.

A Galactic-02 repülés volt a Virgin Galactic által szervezett második kereskedelmi út, de a június végi előző alkalommal nem kifejezetten űrturisták, hanem kutatást végző személyek (az Olasz Légierő és az Olasz Nemzeti Kutatási Tanács munkatársai) vettek részt rajta. A mostani volt az első igazi turistarepülés, ahol az utasok magának az útnak az élvezete, a kaland, a látvány és a súlytalanság miatt váltották (vagy nyerték) meg jegyeiket. A Virgin Galactic ügyfeleinek többsége ilyen útra várakozik. Az ár 2005-ben, amikortól elővételben lehetett jegyeket venni, 200 ezer dollár volt, ez mostanra 450 ezerre emelkedett.

A mostani résztvevők egyike, Jon Goodwin azok között volt, akik elsőként fizettek be az űrugrásra, még 2005 szeptemberében. A most 80 éves egykori brit olimpikon (kenu, 1972) annak ellenére vállalkozott az útra, hogy 2014-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. A leszállás után azt mondta, a repülés megérte a 18 év várakozást. Két utastársa Keisha Schahaff (46) és Anastatia Mayers (18) volt. Anya és lánya Antigua és Barbuda, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál fekvő szigetország polgárai. Schahaff 2021-ben nyerte el a két helyet a Space For Humanity nonprofit szervezet pályázatán. A kabinban a negyedik személy gyakorlott űrugró, Beth Moses, a Virgin Galactic vezető kiképzője volt, aki már negyedik alkalommal vett részt a VSS Unity repülésein. A parancsnok Frederick (C. J.) Sturckow, a pilóta Kelly Latimer volt, vagyis összesen hat ember végzett űrugrást: három fizető vendég és a Virgin Galactic három munkatársa. Sturckow szintén negyedszer repült a SpaceShipTwo-val, de korábban a NASA kötelékeiben négy űrrepülőgépes út is fűződik a nevéhez. Latimer most először volt az űrugrást teljesítő járművön.


Az előtérben Anastatia Mayers csodálja a kilátást mintegy 80 km-es magasságból, miközben 3–4 perces súlytalanságot élt át. Ez volt a Virgin Galactic hetedik szuborbitális (űr)repülése, és az első fizetős turistákkal. (Kép: Virgin Galactic)

A Virgin Galactic reményei szerint a közeljövőben nagyjából havi rendszerességgel szervezhetnek hasonló repüléseket. A következő, Galactic-03 jelű repülést például szeptemberre tervezik. A lehetőségre várakozók száma most 800 körülire tehető, köztük olyanokkal, mint Goodwin, akik már a 2000-es évek közepén jelentkeztek. Ami a pénzügyi megtérülést illeti, ezek a repülések nem kecsegtetnek nagy haszonnal, hiszen a korai „bevezető” jegyárak viszonylag alacsonyak voltak. Ráadásul a kezdetekben a négy utashely közül egyet továbbra is a cég egy alkalmazottja foglalja majd el. Valamikor 2024-től tervezik, hogy mind a négy helyen fizető utas repüljön, ami növeli majd a bevételeket.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024