Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Űrmegállapodás Szingapúrral is
(Rovat: Szakmapolitika, Hazai kutatóhelyek és űripar - 2020.10.15 13:15.)

A külgazdasági és külügyminiszter ázsiai körútján Szingapúrba is ellátogatott, ahol stratégiai együttműködési megálapodást kötött.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán számolt be az eseményről. A David Tannal, a Szingapúri Űrügyi Iroda elnökével aláírt stratégiai együttműködés alapján magyar vállalatok komoly szerephez fognak jutni műholdprogramok fejlesztése során Szingapúrban.


(Kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

A külgazdasági és külögyminiszter, aki a kormányon belül az űrtevékenységet is irányítja, szívügyének tartja az innovatív technológiákat képviselő magyar vállalatok segítését, hiszen az ő sikerük garancia arra, hogy a magyar gazdaság sikeres maradjon a jövőben is – olvasható a rövid bejegyzésben.

Sajtóbeszámolók szerint Szijjártó Péter találkozott Jonathan Hunggal, a Szingapúri Űrtechnológiai Szövetség elnökével is. Elhangzott, hogy az űripar területén egy vezető magyar űripari vállalat (a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. – a szerk.) már számos megrendelést kapott, és szállíthatott kommunikációs eszközöket a szingapúri műholdprogramhoz.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2021