Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

MoonBots: inspiráció a fiatal generációnak
(Rovat: Korszerű oktatás, Álmuk a világűr - 2011.05.24 07:15.)

A MoonBots 2.0 Challenge elnevezésű nemzetközi verseny a 9-17 éves fiatalokat próbálja rávenni arra, hogy elgondolkodjanak a holdkutatás kihívásain.

A Hold, a robotika és a csapatépítés izgalmaival ismerteti meg a diákokat és a családjukat az X PRIZE Foundation és a LEGO legújabb kezdeményezése. Idén második alkalommal hívják versenyre a fiatalokat, hogy olyan robotokat tervezzenek, programozzanak és építsenek meg, amelyek a harmincmillió dolláros Google Lunar X PRIZE elnyeréséhez szükséges holdmissziót képesek szimulálni. A cél érdekében az X PRIZE Foundation és a LEGO Group összefogott a WIRED magazinnal, valamint a FIRST robotikával.

A MoonBots 2.0 Challenge elnevezésű versenyben a diákoknak videókat kell készíteniük, programozói készségeket kell elsajátítaniuk és a technológia legújabb vívmányaival kell megismerkedniük. Fontos, hogy ezt a generációt is inspirálja a Google Lunar X PRIZE, és hogy a gyerekek is megértsék: a Hold kutatása ma is fontos és izgalmas – mondta Chanda Gonzales, a Google Lunar X PRIZE oktatási menedzsere.

A csapatoktól azt kérik: olyan szórakoztató tudományos videoklipeket készítsenek, amelyek az űrkutatásról szólnak. A Google Lunar X PRIZE csapataihoz hasonlóan be kell mutatniuk, hogy mivel érdemelné ki a robotuk a holdutazáshoz szükséges támogatást. A MoonBots 2.0 Challenge tökéletesen alkalmas arra, hogy a 9-17 éves fiatalokat rávegye arra, hogy elgondolkodjanak a holdkutatás kihívásain – vallja Steven Canvin, a LEGO Group munkatársa.

A verseny első szakasza, valamint az ingyenes regisztráció május 9-től június 13-ig tart. A verseny második szakasza június 27-én kezdődik és augusztus 15-ig tart. További információkat találnak a versenyről a www.moonbots.org honlapon. (Forrás: PuliSpace)


Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024