Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Tanári részvétel a 2010-es Nemzetközi Űrtáborban
(Rovat: Korszerű oktatás, Álmuk a világűr - 2009.11.08 16:00.)

Egy általános vagy középiskolai tanár kísérheti jövő nyáron Huntsville-be a MANT diákpályázatának két nyertesét. Az érdeklődő tanárok számára még egy hét van hátra a jelentkezési határidőig.

Érdekli Önt az űrkutatás és az űrtevékenység? Szeretne egy egyhetes, űrtevékenységgel kapcsolatos tanári továbbképzésen részt venni az Amerikai Rakéta- és Űrközpontban (U.S. Space & Rocket Center), ahol módszertani ismeretanyagok elsajátítása mellett 70-80, a világ különböző országaiból érkező tanárral is megismerkedhet? Mindeközben szimulátorok segítségével űrrepülőgépet vezethet, vagy űrsétát tehet. Jelentkezzen a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) pályázatára, és utazzon Ön 2010 júliusának végén az Alabama állambeli Huntsville városába!

Pályázhat minden Magyarországon tanító, magyar állampolgársággal rendelkező általános iskolai vagy középiskolai tanár, függetlenül attól, hogy milyen szakon tanít, vagy mennyi ideje tanít. A pályázó vállalja, hogy

  • A táborban esetleg felmerülő témákról folyamatosan képes angolul kommunikálni a tábor vezetőivel/munkatársaival és az amerikai, valamint nemzetközi tanárokkal.
  • Amennyiben nyer, akkor elkíséri a MANT által meghirdetett diákpályázat középiskolás korcsoportjában legjobb helyezést elért lányt és fiút a Nemzetközi Űrtáborba. (Ez az utazás alatti kíséretet jelenti Budapest Ferihegy repülőterétől a Huntsville-ben található U.S. Space & Rocket Centerig és vissza Budapestre. A tábor teljes időtartama alatt a táborszervezők vállalnak felelősséget a diákokért.)
  • A Nemzetközi Űrtáborban látottakat a saját iskolai és más ismeretterjesztő környezetében hasznosítja. Az erre vonatkozó előzetes elképzeléseket már a pályázatában is megfogalmazza, majd legalább az utazást követő tanévben ennek megvalósításáról a MANT-ot legalább félévente tájékoztatja.

A nyertes pályázó a kiutazás jogát nyeri el. Az utazás költségeinek előteremtésében a MANT segítséget nyújt. (Az utazási költségre elbírálás alatt levő pályázatot adtak be. Ha ezt esetleg nem támogatják, akkor a nyertes tanárnak vállalnia kell, hogy saját erőből vagy szponzorok segítségével előteremti a kiutazás kb. 250.000 Ft-os költségét.)

A pályázat értékelése:
A beérkezett pályázatok értékelése a MANT honlapján is megtalálható pontozási rendszer szerint történik. A legtöbb pontot elért 3 jelölt közül a MANT által felkért bíráló bizottság választja ki a tanári delegáltat. MANT fenntartja a jogot, hogy ugyanabból az oktatási intézményből öt egymást követő évben nem delegál egynél több nyertes pályázót.

A pályázás módja:
Töltse ki a MANT honlapján elérhető elektronikus pályázati adatlapot. (Ezen elérhetőségi adatokat, angol nyelvtudási adatokat, az oktatási/tanítási tevékenységet valamint az űrkutatáshoz kapcsolódó motivációt kell megadni.)

A pályázat beadási határideje: 2009. november 15.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2021