Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

A globális szolgáltatók közé léphet a 4iG az űrtávközlésben
(Rovat: Lássuk és halljuk egymást, Nyereség az országnak - 2021.06.15 14:15.)

Az AMOS műholdakat tulajdonló Space-Communication Ltd.-ben szerezhet többségi tulajdont a cégcsoport.

Bejelentette első nemzetközi tranzakcióját a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése, illetve űripari terjeszkedése. A tőkepiaci társaság és két leányvállalata, a Hunagro DigiTel, valamint a CarpathiaSat előzetes megállapodást kötött a Space-Communication Ltd.-vel (SpaceCom), a céltársaság 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére. A tel-avivi tőzsdén jegyzett SpaceCom négy geostacionárius műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold-üzemeltető és szolgáltató vállalat, amely hazánkban és a régiónkban AMOS-3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait. A társaság átvilágítását követően az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a SpaceCom közgyűlése, valamint az izraeli Kommunikációs Minisztérium is jóváhagyja a tulajdonszerzést. A tranzakció becsült értéke 65 millió USD.

Az ügylet részleteiről szóló nem kötelező érvényű megállapodást a felek a budapesti, valamint a tel-avivi értéktőzsdén is bejelentették. A SpaceCom négy geostacionárius műholdból álló flottát tulajdonol, illetve üzemeltet különböző orbitális pozíciókban (AMOS-3, -4, -7 és -17). Az izraeli társaság világszerte kínál sugárzott, valamint szélessávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek.


Az előzetes megállapodás értelmében a 4iG és leányvállalatai a zártkörű tőkeemeléssel abszolút irányító többségi tulajdont szereznének az izraeli társaságban. Az akvizíció megvalósítása érdekében a 4iG megkezdi a céltársaság átvilágítását, melynek augusztusra várható eredménye alapján tehet végleges ajánlatot SpaceCom 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére. (Forrás: 4iG sajtóközlemény)

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024