Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Ember a Holdon – új könyv
(Rovat: Holdraszállás 40, Az Apollo holdprogram , Álmuk a világűr - 2009.07.23 15:00.)

A holdralépés 40. évfordulója alkalmából egy különleges, a Hold felszínére emlékeztető, kerek formájú könyvet jelentetett meg a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Murray Books.

2009. július 20-án volt negyven éve, hogy Neil Armstrong, az Apollo-11 parancsnoka először lépett a Holdra. Ebből az alkalomból jelent meg az ausztrál Murray Books és a Nemzeti Tankönyvkiadó különleges, Holdat formázó könyve, a NASA jóváhagyásával és száznál több fényképével, valamint Buzz Aldrin előszavával.

A könyv a holdraszálláshoz vezető munka meghatározó állomásait, eseményeit és emlékezetes személyiségeit követi nyomon. Bepillantást enged a kutatómunka színhelyeibe, a résztvevők felkészítésébe és a teljes program legfontosabb eseményeibe. A színes, 160 oldalas könyv végigvezeti az olvasót az űrverseny emlékezetes pillanatain, bemutatja a „Híres Tizenkettő” portréját, akik az Apollo program keretében a Holdra léptek, és összefoglalja, hogy milyen tanulságai voltak az expedíciónak. A könyvben részletes táblázatok és kivételesen szép fényképek segítik az olvasót abban, hogy megértse, mi is történt négy évtizeddel ezelőtt.


A könyv megjelenése kapcsán Buzz Aldrin elmondta: „Igen fontos dolog örülni a tapasztalatainknak, eltűnődni rajtuk, tanulni belőlük, majd újabb kis lépésekre és óriási ugrásokra törekedni. Az Ember a Holdon az Apollo-11 Holdra szállásának 40. évfordulójáról emlékezik meg, s mindazon személyekről, akik hozzájárultak a küldetés sikeréhez. A könyv arra ösztönöz, hogy még merészebbeket álmodjunk, ugyanakkor tiszteleg a küldetés és annak résztvevői előtt is. Remélem, önök is ugyanolyan élvezetesnek találják majd, mint számomra volt, s hatására talán megpróbálnak maguk is egy kis lépést tenni.”

A Nemzeti Tankönyvkiadónak és a Murray Books kiadónak nem ez az első kerek alakú, dombornyomásos borítójú könyve, mely Magyarországon megjelent.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024