Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Magyar Űrkutatási Fórum 2021
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar - 2021.07.07 08:15.)

Megnyílt a jelentkezés az idei hazai űrkonferenciára, amely szeptember 29. és október 1. között lesz Budapesten.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT), az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) és a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet (FI) közös kezdeményezésére 2021. szeptember 29. – október 1. között (szerdától péntekig) hibrid formában, online és Budapesten kerül megrendezésre a Magyar Űrkutatási Fórum 2021.

A rendezvény házigazdája az Energiatudományi Kutatóközpont (1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.)

A rendezvény a már több évtizedes hagyományok alapján a magyar űrkutatás széles fóruma. A konferencia lehetőséget biztosít az űrfizika, napfizika, geofizika, légkörfizika, űrgeodézia, planetológia és az űrkutatáshoz kapcsolódó más tudományok területén, műszaki fejlesztésekben elért hazai eredmények bemutatására, megvitatására.

A COVID-19 járvány miatt a rendezvényt hibrid formában tartják, lehetőséget biztosítva az online részvételre és online előadás tartására. A Magyar Űrkutatási Fórum 2021-re így három kategóriában lehet előadás-javaslatot benyújtani: szóbeli előadás, szóbeli előadás (online), poszter. A benyújtott előadásokat a Programbizottság értékeli és szekciókba sorolja.

Az előadások időtartama: 20+5 perc (előadás+diszkusszió).

Az előadások 2000–2700 karakter terjedelmű kivonatát a MANT könyvazonosítóval (ISBN számmal) ellátott elektronikus absztrakt kiadványban fogja megjelentetni. Emellett lehetőség van a konferencián elhangzott előadások anyagának egy rövid, 4 oldal terjedelmű konferenciaközlemény formában való megjelentetésére is. Az előadások tartalmi kivonatának benyújtásához, valamint a publikációk elkészítéséhez sablont biztosítanak.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció a rendezvény honlapján keresztül végezhető el, ahol elérhető az absztrakt feltöltés linkje, valamint a sablon fájl az előadások tartalmi kivonatához.

Határidők:

  • Előadások bejelentésének határideje: 2021. augusztus 25.
  • Visszajelzés az előadások elfogadásáról: 2021. szeptember 3.
  • Konferencia ideje: 2021. szeptember 29. – október 1.
  • Konferencia-közlemények benyújtásának határideje: 2021. október 1.

Jelenleg a tudományos előadások bejelentését várják. A konferencián való részvételhez – a korábbi éveknek megfelelően – regisztrációs díjat kell majd fizetni, a regisztrációval kapcsolatos részleteket augusztus elején fogják közzé tenni.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024