Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Magyar Űrkutatási Fórum 2015
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar - 2015.02.28 08:15.)

A május 7-9. között Sopronban rendezendő konferenciára március 20-áig lehet előadásokat bejelenteni.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT), az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Geodéziai és Geofizikai Intézet közös kezdeményezésére, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar társszervezésével 2015. május 7-9. között Sopronban rendezik a Magyar Űrkutatási Fórum 2015 (XXIX. Ionoszféra- Magnetoszférafizikai Szeminárium) című konferenciát.

A rendezvény házigazdája: MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet
A rendezvény helyszíne: 9400 Sopron, Csatkai utca 6-8.

A rendezvény a több évtizedes hagyományok alapján a magyar űrkutatás széles fóruma. Lehetőséget biztosít az űrfizika, napfizika, geofizika, légkörfizika, űrgeodézia, planetológia területén és az űrkutatáshoz kapcsolódó más tudományterületeken, műszaki fejlesztésekben elért hazai eredmények bemutatására, megvitatására.

A rendezvény honlapja: http://urforum.ggki.hu/
Elérhetőség: urforum@mant.hu

A rendezvényen szóbeli előadásokra és poszterek bemutatására egyaránt lehetőséget biztosítanak. A benyújtott előadásokat a Programbizottság értékeli és szekciókba sorolja. A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció a rendezvény honlapján keresztül végezhető el, ahol feltölthetők az előadások tartalmi kivonatai és később a Programbizottság által elfogadott előadások bemutató diái is. Az előadások időtartama: 20+5 perc (előadás+diszkusszió). Az előadások 2000-2500 karakter terjedelmű kivonatát a MANT könyvazonosítóval (ISBN számmal) ellátott elektronikus kiadványban tervezi megjelentetni.

Előadások bejelentésének és az absztraktok leadásának határideje a fenti honlapon: 2015. március 20.


A rendezvény május 7-én (csütörtökön) 13 órakor kezdődik, és május 9-én (szombaton) délelőtt ér véget. A konferencia részvételi díja 15 000 Ft, alapképzésben, mesterképzésben és doktori képzésben résztvevő hallgatóknak 5000 Ft. A regisztrációt követően a részvételi díjról szóló számlát kiállítják a számlázási névre és címre, eljuttatják postán a megadott címre, és banki átutalással kell teljesíteni.

A részvételi díj tartalmazza a rendezvény minden hivatalos programján való részvétel költségeit (beleértve a kávészüneteket, a csütörtöki vacsorát, a pénteki ebédet és vacsorát is). Szállásról minden résztvevő egyéni igényei és lehetősége szerint maga gondoskodik, az 1. körlevélben ajánlanak néhány szállást a helyszín közelében.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024