Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Szakmai kirándulás Kecskemétre
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar, Álmuk a világűr - 2014.02.04 14:15.)

A MANT Budapestről induló buszos kirándulást szervez az érdeklődőknek a Kecskeméti Repülőkórházba, február 22-én (szombaton).

A kirándulásra indulók 2014. február 22-én (szombaton) reggel 8:30-kor találkoznak. Az autóbusz a BME "R" épületének (Budapest XI., Műegyetem rakpart 9-11.) rakpart felőli parkolójától indul. A visszaérkezés várható ideje kb. 18 óra. A szakmai kirándulás célpontja ezúttal Kecskemét, a Magyar Honvédség Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézete.


Programterv:
– megnyitó előadás az Intézet jelenlegi feladatairól, majd a magyar űrkutatásban korábban betöltött szerepéről, vizsgálatairól, jelenlegi lehetőségeikről, az űrkutatás orvosbiológiai vonatkozásairól
– a Barokamra (Magasságélettani Osztály) és a Pszichológiai osztály meglátogatása, ahol Hornyik József alezredes főpszichológus és Dr. Szabó Sándor András o. alezredes, intézetvezető főorvos helyettes válaszol a szakmai kérdésekre
– önköltséges ebéd
– séta Kecskemét belvárosában

A szakmai kiránduláson való részvétel a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) tagjai részére ingyenes. Nem MANT-tagok részére a részvételi díj 2000 Ft (de a helyszínen lehetőséget biztosítanak a MANT-ba való belépésre).

A buszos kirándulásra a jelentkezési határidő: 2014. február 18. (kedd). A férőhelyek korlátozott száma miatt szükséges előzetes regisztrációt ezen a weblapon lehet elvégezni, név és e-mail cím megadásával. További információ a MANT honlapján, a szakmai kirándulás oldalán.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024