Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Elindult a magyar CoCoRAD diákcsapat honlapja
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar, Korszerű oktatás , Nyereség a kontinensnek - 2011.01.09 08:15.)

Nemrégiben adtunk hírt az Űrvilág olvasóinak a magyar CoCoRAD diákcsapat sikeres pályázatáról az Európai Űrügynökség REXUS/BEXUS programjába.

Jelenleg a PECS pályázatunk elbírálására várunk, hogy a pénzügyi háttérrel elkezdhessük a tényleges munkát. Mindeközben azért nem tétlenkedtünk, és egy lépéssel ismét közelebb kerültünk a megvalósításhoz a saját honlapunk elindításával, melyet az alábbi címen lehet elérni: cocorad.kfki.hu – köszönhetően a Magyar Tudományos Akadémia KFKI Atomenergia Kutatóintézet támogatásának.


A honlap röviden bemutatja a kozmikus sugárzás mérésének hazai történetét egészen a jelenig és az aktuálisan fejlesztés alatt álló műszerekig, projektekig. Egy tömör összefoglalót is mellékeltünk az ESA REXUS/BEXUS programjáról.

Folyamatosan frissítjük majd a magyar csapat munkájáról szóló híreket, miközben képek formájában átélhetik az olvasók az utazásaink élményét, és ízelítőt kaphatnak a hazai űrkutatás egy kicsiny szegletéből. Az eredményeink is ezen a felületen keresztül lesznek majd publikusak, valamint az esetlegesen csatlakozni vágyó fiatal, hazai tehetségek is itt kereshetnek meg bennünket.

Kellemes böngészést kívánunk minden kedves Űrvilág-olvasónak!

Zábori Balázs
CoCoRAD csapatvezető

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2021