Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

ESA távérzékelési képzés Gödöllőn
(Rovat: GMES - Copernicus, Korszerű oktatás , Nyereség a kontinensnek - 2017.05.26 13:15.)

A 7th ESA Advanced Training Course on Land Remote Sensing című rendezvény szeptember 4–9. között lesz a Szent István Egyetemen.

Az Európai Űrügynökség (ESA) az NFM Magyar Űrkutatási Irodával (MŰI) támogatásával rendezi az angol nyelvű, műholdas távérzékelési témájú képzést. A szeptember 4–9. között a gödöllői Szent István Egyetemen tartandó rendezvény egy sorozat hetedik eseménye lesz.


A cél az európai és kanadai távérzékelő szakemberek fiatal generációjának továbbképzése. Jelentkezőnek szakirányú tanulmányokat folytató egyetemi és PhD halgatókat, nemrég végzett szakembereket, a műholdas földmegfigyelési adatok felhasználóit várják. A 6 napos képzés témái között helyet kapnak a távérzékelés elméleti és gyakorlati problémái, az elérhető adatok és feldolgozásuk, tudományos és gyakorlati alkalmazásaik kérdései. Különös hangsúllyal szerepelnek a Copernicus program Sentinel-1, -2 és -3 műholdsorozatainak tagjai által szolgáltatott adatok.

További részletes információ a rendezvény honlapján érhető el. A jelentkezés határideje már közeli, 2017. június 1. A jelentkezés elfogadásáról az érdekeltek június végéig kapnak értesítést.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024