Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Az ESA új rakétafejlesztési igazgatója
(Rovat: Európai űrpolitika - 2003.04.30 15:06.)

Az ESA irányítótestülete (ESA Council) legutóbbi döntésével az olasz Antonio Fabrizit nevezte ki a hordozóeszközökért felelős igazgatónak (Director of Lanchers). Fabrizi szerződése négy évre szól.

Antonio Fabrizi 55 éves, gépészmérnöki diplomáját a római "La Sapienza" egyetemen szerezte. 1975 és 1989 között a BPD munkatársa volt, ahol többféle feladatot látott el - többek között résztvett az Ariane rakéták megvalósíthatósági tanulmányának kidolgozásában.

1990-ben a FiatSpazio kereskedelmi igazgatója lett, majd 1993-tól a BPD űrszállítási üzletágát irányította. 1997 és 1999 között a FiatAvio/UBS munkatársa, itt szintén hordozórakétákon (Cyclone és Vega) dolgozott.


Antonio Fabrizi (Fotó: ESA)

2000 óta Fabrizi úr a FiatAvio alelnöke, a világűr (Space) üzletág vezetője - ami azt jelenti, hogy a cég valamennyi űrkutatással és űrtechnikával kapcsolatos tevékenysége hozzá tartozik.

Fabrizi július első napjában foglalja el új irodáját, amikor a jelenlegi Director of Launchers - Jean-Jacques Dordain - távozik. Dordain úr - ahogy arról korábban portálunk beszámolt - ettől a naptól ugyanis az ESA új főigazgatója (ESA Director General) státuszban fog dolgozni.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2021