Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Űrakadémia 2018
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás , Hazai kutatóhelyek és űripar - 2018.04.09 07:15.)

A Magyar Asztronautikai Társaság idén ismét megrendezi a MANT Űrakadémiát, 2018. augusztus 2–5. között Gödöllőn. A téma az űroktatás – már lehet jelentkezni!

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) – együttműködve a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezettel – idén nyáron negyedszer rendezi meg a MANT Űrakadémiát, 2018. augusztus 2–5. között Gödöllőn. A négy napos rendezvényen 18–35 év közötti fiatalok részvételére számítanak a szervezők. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser és mindazon szakmák képviselőit várják, amelyek kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás, egyetemista hallgatók mellett aktív résztvevőként számítanak a hallgatói jogviszonnyal már nem rendelkező fiatal szakemberekre.

A rendezvényen részt vevő fiatalok idei munkatémája az űroktatás lesz.


(Kép: Freepik)

Indulhat hazánkban is űrmérnöki (aerospace engineering) szak? Érdekel, hogyan lehetne űrkutatással kapcsolatos ismereteket oktatni Magyarországon? Megosztanád elképzeléseid, hogyan jelenhet meg az űrkutatás a különböző humán területek oktatásában? A 2018-as MANT Űrakadémia résztvevői egy közös űroktatási ajánlást fogalmaznak meg, amelyet eljuttatunk hazai döntéshozóknak. A munkacsoportokban zajló munkát segítendő a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el űrkutatással foglalkozó hazai szakemberektől.

Helyszín: Gödöllő, időpont: 2018. augusztus 2. (csütörtök) – 5. (vasárnap)

Részvételi díj: MANT-tagoknak 26.900 Ft, nem MANT-tagoknak: 29.900 Ft.

Kedvezményes részvételi díj azoknak, akik május 15-ig jelentkeznek: MANT-tagoknak 23.000 Ft, nem MANT-tagoknak: 26.000 Ft.

A részvételi díj fedezi a szállást, a programokon való részvételt, a csütörtöki vacsorát, a pénteki és szombati teljes ellátást, valamint a vasárnapi reggelit és ebédet.

Részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntek estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni: MANT-tagoknak 22.000 Ft, nem MANT-tagoknak: 25.000 Ft.

Jelentkezési határidő: 2018. június 30.

A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (nagyságrendileg 30 fő részvételére számítanak), érdemes minél előbb jelentkezni. A jelentkezési lap itt közvetlenül elérhető.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024