Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

REJTVÉNY: Segítség a barátoktól
(Rovat: Álmuk a világűr - 2017.11.27 07:15.)

A Mars Mission interaktív logikai játékra szóló belépőt nyerhet egy-egy szerencsés olvasónk, aki helyes megfejtést küld a Marshoz kapcsolódó rejtvénysorozatunk kérdéseire.

A közelmúltban nyílt meg a Budai Várban a Mars Mission Game új generációs csapatjáték, amelyben a szabadulószobák logikáján alapuló, de azok klasszikus koncepcióján túllépő feladatokkal találkoznak a játékra vállalkozók. A Mars-küldetés játék szervezőivel folytatott megbeszélés alapján (és a játék kipróbálása nyomán) a játék űrkutatási szakmai együttműködő partnere az Űrvilág hírportál, ezért az emberes Mars-küldetés nehézségeit imitáló játék kapcsán négy hétig tartó rejtvénysorozatunkban a Marsra vonatkozó kérdéseket teszünk fel olvasóinknak.


Hogyan lehet belevágni a játékba? Csupán el kell látogatni a gyönyörű Budai Várnegyedben nyílt vadonatúj létesítménybe egyedül, vagy maximum öt fős csapatokban (célszerűen előzetes jelentkezés után). Ott máris bebocsátást nyernek a játékosok a két szintből és három teremből álló Mars Küldetés Tesztközpontba, ahol összemérhetik rátermettségüket más csapatokkal a különböző logikai feladatokban. Ezek olyan helyzeteket szimulálnak, amilyenekkel a Marsot meghódító bátor űrhajós nap mint nap szembenéz: a feladatok szereléssel, logikai kirakósokkal, logisztikával, vészhelyzetek elhárításával oldhatók meg, de persze ennyinél nem áll meg a lista. Az emberiség következő, immár a Marson élő generációinak tanítása is az űrhajósok feladata lesz, egyes feladatok megoldását megkönnyíti a játékosok matematikai, irodalmi, földrajzi, történelmi, sőt kulturális tudása is.

A forradalmian új koncepciónak köszönhetően az izgalmas pályán egyszerre többen is próbára tehetik magukat, akár csapatban, akár egyénileg (50 résztvevőig). A fantasztikus, 90 perces közös kaland végén elért pontjaikról digitális oklevelet kapnak a csapatok tagjai. A játékokra különösen igaz, hogy többet ésszel, mint erővel. Egyetlen dobozt sem kell fölemelni, feszegetni, vagy bármilyen komolyabb erőkifejtést végezni. A játékot a szervezők 14 éves kortól ajánlják. A Mars Mission játék helyszíne: Buda Castle Fashion Hotel, Budapest I., Úri utca 39. További részletes információ és időpontfoglalás a játék honlapján. E-mail: marsmissiongame@gmail.com, telefon: (1) 950-6676.

Olvasóinktól ezen a héten a következő kérdésre várjuk a választ:
A NASA reményei szerint az első űrhajósok az Orion űrhajóval juthatnak el a Marsra. Az Orion egyik fontos egysége azonban az USA-n kívül készül. De vajon hol, és mi ez az egység? Melyik korábbi űreszközön alapul a fejlesztése?

A megfejtéseket e-mailben, a beküldő nevének megjelölésével együtt kérjük eljuttatni az urvilag@urvilag.hu címre, legkésőbb 2017. december 1-jén (pénteken) éjfélig. A helyes választ beküldők között a Mars Mission Game belépőjegyeit sorsoljuk ki. A nyeremény minden héten 1 db csapatbelépő a Mars-küldetés szabadulószoba játékterembe, amely egy 2 fős csapat részére, egyszeri (90 perces) ingyenes játéklehetőséget biztosít, az esetleges további csapattagok (legfeljebb 5 főig) pedig féláron, azaz 2000 Ft/fő összegért vehetnek részt a játékban (a kétfős csapatok már teljes értékű csapatként vághatnak neki a feladatok megoldásának, de a nagyobb csapatok esélyei jobbak a gyorsabb megoldásra. A nyeremény 2018. március 31-ig használható fel. Aki a négy rejtvényfordulónk egyikében sem nyer, annak is érdemes kipróbálnia a játékot!

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024