Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

„Mars-küldetésen” jártunk
(Rovat: Álmuk a világűr - 2017.11.01 09:15.)

Az Űrvilág szerkesztősége kipróbálta a Mars Mission élőszereplős interaktív játékot a Budai Várban.

Mi más kovácsolhat össze jobban egy csapatot, mint a közös játékos feladatmegoldás? Szerkesztőségünk néhány tagja részt vett a nemrég megnyílt Mars Mission élőszereplős logikai játékban a Budai Várnegyedben.


A pálya története szerint egy nyílt NASA tesztlétesítménybe érkeztünk, ahol különböző feladatok megoldása közben mértük fel képességeiket és alkalmasságunkat egy esetleges Mars-küldetésen való részvételhez. Azok, akik otthon vannak a szabadulós játékok és/vagy a szerepjátékok világában, könnyen beleképzelhetik magukat egy Marson tevékenykedő bátor asztronauta szerepébe, aki nap mint nap szembenéz különféle logikai feladatokkal. Az élményt fokozza a pálya falait díszítő marsi látkép, a fehér köpenyes NASA kutató és a narancsszínű szkafandert viselő asztronauta, akik végig követik és segítik a feladatok megoldását.


A marsira emlékeztető környezetben 90 perc alatt összesen 13 fehér ládából kellett kinyitni annyit, amennyit csak tudtunk. Öt főt számláló csapatunknak összesen hetet sikerült – az állítólag elég jó teljesítmény! Nagyon változatos és izgalmas módokon kellett az egyes ládákat szétszedni. Nem csak számokat és betűkódokat kellett megtalálni, majd azokkal lakatokat kinyitni, hanem labirintusban tekeregni, fénycsóvát irányítani, kesztyűvel formákat vizsgálni, kockákat kirakni, használni matematikai, földrajzi és történelmi tudásunkat, és még sorolhatnám. Nagyon nagy élmény volt. Várom az alkalmat, hogy a maradék hat ládát is kinyissuk.

Mars Mission: kedvcsináló videó.

Mindenkinek szívből ajánljuk a Mars-küldetés kipróbálását, emlékezetes élményben lesz részük! Az Űrvilág olvasói pedig hamarosan egy rejtvénykérdésekből álló sorozattal is találkozhatnak. A helyes megfejtőink közül a legszerencsésebbek ajándék belépőket nyerhetnek majd a Mars Mission játékra.

A Mars Mission játék helyszíne: Buda Castle Fashion Hotel, Budapest I., Úri utca 39. További részletes információ és időpontfoglalás a játék honlapján.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024