Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Űrtábor 2016 és Mentor-program
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2016.03.16 12:15.)

A következő MANT Űrtábor 2016. július 3-9. között lesz Debrecenben. Magánszemélyek vagy cégek mentorként idén is átvállalhatják egy vagy több diák részvételi díját.

Érdekel az űrkutatás? Szeretnél eltölteni egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű, 13–18 éves fiatalok társaságában? Beszélgetnél magyar űrkutatókkal? Ha igen, akkor a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) Űrtáborát neked találták ki!

A MANT 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás iránt érdeklődő fiataloknak. Az egy hetes tábor során a résztvevők találkozhatnak magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, és különleges programokon vehetnek részt. A következő, 2016-os nyári Űrtábor július 3–9. között lesz Debrecenben. A kedvezményes részvételi díj 29 900 Ft azok számára, akik részt vettek a MANT 2015/2016. tanévre meghirdetett diákpályázatán, vagy a korábbi évek során részt vettek az űrtáborban, vagy 2016. április 15-ig jelentkeznek a táborba. Akik május 15-ig jelentkeznek, azok számára 34 900 Ft, akik pedig június 5-ig, azok számára 39 900 Ft a részvételi díj. Ez fedezi a szállást, a programokon való részvételt, és napi háromszori étkezést is. A Debrecenben és környékén lakó, szállást nem igénylő „bejárós” táborozóknak még kedvezményesebb, 19 900 Ft-os részvételi díjat kínálnak a szervezők.

A táborról és a jelentkezésről minden fontos tudnivaló megtalálható a MANT Űrtábor honlapján. A tábori férőhelyek száma korlátozott (kb. 30 fő), így nem csak a kedvezmények miatt érdemes minél előbb jelentkezni.
A képek a tavalyi, 2015-ös soproni űrtáborban készültek.

Tavaly után most másodszor nyílik lehetőség az űrkutatás népszerűsítéséért tenni kívánó vállalkozások és magánszemélyek számára, hogy segítsék egy-egy űrtáborba vágyó, de támogatásra szoruló diák részvételét. Magánszemélyek vagy vállalkozások mentorként átvállalhatják egy – vagy több – diák részvételi díját a MANT 2016-os Űrtáborában.

Magánszemély mentorok esetében ez a kedvezményes részvételi díj (29 900 Ft) megfizetését jelenti, cégek esetében pedig a teljes árú részvételi díj megfizetését (39 900 Ft). A mentorok számára a befizetés határideje 2016. május 15.

Kinek előnyös ez a konstrukció és miért?
A diáknak:
– egy igazán különleges táborban vehet részt
A diákot „örökbe fogadó” mentornak:
– jó célt szolgál;
– közhasznú szervezetként a MANT igazolja a támogatás befizetését
A MANT-nak:
– több diák vesz részt táborukban

A mentor megnevezhet konkrét személyt, akinek a részvételi díját átvállalja, vagy rábízhatja a MANT-ra a mentorált diák kiválasztását. Utóbbi esetben a MANT – aktív pedagógus tagjai, diákpályázati felkészítő tanárok, illetve korábbi űrtáborok nevelői javaslata alapján – olyan diákot választ, aki érdeklődése és képességei alapján értékes tagja lehet az űrtábori közösségnek.

A vállalkozások részéről Magyarországon is egyre elfogadottabb a társadalmi felelősségvállalási stratégia (CSR) bevezetése. De azok a cégek is, amelyek nem alkalmaznak ilyet, egyre inkább igyekeznek társadalmilag hasznos célokat támogatni. Ilyen hasznos cél, ha gyermekeinknek megmutatjuk a tudomány csodáit, ablakot nyitunk a világűr elképesztő végtelenjére.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024