Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Megint nyár, megint űrtábor!
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2013.04.02 07:15.)

Bár az időjárás jelenleg nem utal rá, hamarosan akkor is itt a tavasz, aztán meg a nyár. Idén július elején is lesz űrtábor. Már várja a fiatalok jelentkezését a szervező Magyar Asztronautikai Társaság.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2013-as Űrtábora július 7. (vasárnap) és július 13. (szombat) között lesz Alsómocsoládon, Baranya megye északi csücskében, szép természeti környezetben. Tábori résztvevőnek 13-20 éves fiatalok jelentkezését várják. A MANT 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás kedvelői számára, akik szívesen eltöltenek egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű fiatalok társaságában. Az egy hét során a résztvevők találkozhatnak magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, és különleges programokon vehetnek részt.

Az idei űrtábor részvételi díja 39.000 Ft. Ez fedezi a szállást, a programokon való részvételt, és napi háromszori étkezést is. Jelentkezési határidő: 2013. május 31.

Mint minden évben, most is lehet kedvezményt kapni a részvételi díjból, sőt idén először bevezetik az új táborozók kedvezményét is.
- Korai regisztráció: A részvételi díj 2013. április 30-ig befizetve csak 36.000 Ft.
- Új táborozó kedvezmény: Minden olyan párban jelentkező diák, aki közül legalább az egyik még nem vett részt MANT űrtáborban, jogosult erre a kedvezményre. A kedvezmény mértéke 3000 Ft/fő, amelyet a pár mindkét tagja igénybe vehet. A kedvezmény nem összevonható. Egy ajánló több, korábban még nem táborozó diákot is ajánlhat, ebben az esetben minden korábban nem táborozó diák jogosult a kedvezményre.
- Diákpályázatos diákok: A 2012/2013. tanévre meghirdetett és már lezárult MANT diákpályázat összes résztvevője – függetlenül az elért helyezésétől – kedvezményes, 33.000 Ft részvételi díj befizetésével vehet részt a pályázaton, ha május 31-ig jelentkezik.

A tábori férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (kb. 40 fő részvételére számítanak), ezért nem csak a díjkedvezmény miatt érdemes minél előbb jelentkezni.

További tudnivalók a MANT honlapjának Magyar Űrtábor menüpontjában olvashatók, ahol a jelentkezési lapot is ki lehet tölteni.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024