Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Az űrkutatás múltja, jelene, jövője
(Rovat: Álmuk a világűr, Magyar a világűrben - 2013.03.31 08:15.)

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós űrrepülése 33. évfordulójának tiszteletére nyílik kiállítás Százhalombattán, április 5-én.

A római kori település nevét viselő százhalombattai „Matrica” Múzeum és Régészeti Park kiállításának megnyitására 2013. április 5-én 17 órakor kerül sor. Az űrkutatás múltja, jelene, jövője című kiállítás Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós különleges tárgyi emlékeit, ereklyéit, fotóit mutatja be, melyek űrrepülését és az ehhez kapcsolódó időszakot elevenítik meg. Farkas Bertalan olyan személyes, kedves emlékeit is láthatja a közönség, melyek az utazása során is vele voltak, mint pl. szkafandere, hálózsákja, kesztyűje, ételek, de a Tévémaci is látható lesz.

A kiállítás emellett széles körűen kívánja bemutatni az űrkutatás hasznát itt a Földön a múltból kiindulva, a jövőbe tekintve. A kiállítás megvalósulást sokan segítették: Múzeumok, űrkutatással foglalkozó cégek, egyetemek és Farkas Bertalan barátai. A megnyitón Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere mond köszöntőt, a látogatóknak pedig Farkas Bertalan mutatja be a kiállítást. A megnyitón közreműködik St. Martin eMeRTon-díjas előadóművész, zeneszerző, aki az űrben készült felvételek látványát zenésíti meg és különleges zenei világával teszi élményszerűvé a megnyitót.


Az űrkutatást bemutató különleges kiállítás a „Matrica” Múzeumban szeptember 15-ig lesz látható. Cím: 2440 Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3. Nyitva egész évben hétfő kivételével 10-től 17 óráig. A Múzeum a kiállítás ideje alatt előadásokat is szervez a nagyközönség számára.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024