Űrvilág
Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Űrtábor, Kecskemét
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2012.05.29 12:15.)

13-20 éves fiatalok, figyelem! Még mindig nem késő jelentkezni a Magyar Asztronautikai Társaság 2012-es Űrtáborába, amely július 1-7. között lesz Kecskeméten.

Érdekel az űrkutatás? Szeretnél eltölteni egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű fiatalok társaságában? Ha igen, akkor az Űrtábort neked találták ki!

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás iránt érdeklődő fiataloknak. Az egy hetes tábor során a résztvevők találkozhatnak magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, és különleges programokon vehetnek részt.

Az idei űrtábor helyszíne Kecskemét, ideje 2012. július 1. (vasárnap) – július 7. (szombat). A tervezett programok között szerepel látogatás a kecskeméti repülőtéren, a repülőorvosi kórházban, a Planetáriumban és a csillagvizsgálóban. Várhatóan lesz roverezés, és egy egész napos kirándulás Lakitelekre is.

A részvételi díj: 34.900 Ft. Ez fedezi a szállást, a programokon való részvételt, és napi háromszori étkezést is. A kedvezményes részvételi díj (29.900 Ft) most már csak azoknak érvényes, akik indultak a MANT legutóbbi diákpályázatán – függetlenül attól, hogy végül milyen eredményt értek el. (A diákpályázat eredményhirdetését egyébként május 31-én tartják Budapesten. - A szerk.)

Az űrtábori jelentkezési határidő: 2012. június 12. A tábori férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (a tavalyi évhez hasonlóan kb. 40 fő részvételére számítanak), ezért is érdemes minél előbb jelentkezni.

További tudnivalók a MANT honlapjának Magyar Űrtábor menüpontjában olvashatók, ahol a jelentkezési lapot is ki lehet tölteni. Kedvcsinálónak a korábbi évek űrtáborainak képei is megtekinthetők.Csapatmunka és vízirakéta-indítás a 2011-es sátoraljaújhelyi nyári űrtáborban.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2024