Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Újévi üdvözlet Oroszországból
(Rovat: A hét képe - 2018.01.01 08:15.)

Valerij Melnyikov megrajzolta a jégen, egy Reszursz-P földmegfigyelő műhold pedig lefényképezte – íme a különleges „üdvözlőlap”.

Már hetedik éve, hogy az orosz távol-keleti Markovo faluban (Blagovescsenszki járás, Amuri terület) Valerij Konsztantyinovics Melnyikov először a fejébe vette, hogy egy folyó jegén, egy lapáttal felszerelkezve a hóból egy újévi üdvözlőképet alakít ki. Szilveszter és az újév Oroszországban a legfontosabb ünnep. Az év utolsó estéjén állítják fel a karácsonyfát és ajándékozzák meg egymást az emberek, ekkor érkezik a gyerekekhez Télapó.


Melnyikov munkában. (Fénykép: Amurszkaja Pravda)

Idén év vége felé Valerij Melnyikov alkotását felkapta a média és egész Oroszországban népszerű üdvözlőkártyává vált – írta Facebook-oldalán a Roszkoszmosz. Így aztán az űrügynökség sem függetleníthette magát a trendtől. Az egyik Reszursz-P nagyfelbontású távérzékelő műholddal készítették az alábbi felvételt, amelyen jól kivehető a hóba rajzolt újévi üdvözlet.


С Новым годом! Boldog új évet! A Reszursz-P űrfelvétele Valerij Melnyikov üdvözletét mutatja Markovo mellett, 2017. december 30-án. (Kép: Roszkoszmosz)

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2021