Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Rejtvényünk megfejtése (2)
(Rovat: A hét képe - 2007.12.15 08:27.)

Lejárt második rejtvényünk megfejtésének beküldési határideje. Köszönjük az érdeklődést! Itt a megfejtés és a nyertes neve.


(Kép: NASA)

A fenti képpel kapcsolatos kérdés így hangzott: melyik tenger vize kéklik a háttérben, az űrállomás mögött? Ezúttal is minden megfejtőnk felismerte a tájat, amiben talán az is sokat segített, hogy említettünk egy csizmát a képen: Olaszország, az Appennini-félsziget déli része látszik a felvétel bal oldalán. Bár a képen igazán sok tenger látható – balra középtájt az Adriai-tenger déli csücske, a bal alsó sarokban a Tirrén-tenger egy kis részlete, de a kép felső szélén az Égei-, sőt távolabb még a Márvány- és a Fekete-tenger is – a kérdésre a precíz válasz a Jón-tenger. Ez foglaja el a felvétel legnagyobb részét, és ez látható épp az űrállomás mögött. A nyertest azok közül sorsoltuk ki, akik pontosan megadták a Földközi-tenger e peremtengerének a nevét.

A sorsolás ezúttal Soós Sándor kedves olvasónknak kedvezett. Neki küldjük azt a kedvezménykupont, amely 20% engedményre jogosítja a Pólókuckó webáruházban történő vásárlás esetén.

Hamarosan jelentkezünk a következő rejtvényfordulóval!

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2021