Charles Simonyi űrutazás-honlapja

A következő útra kijelölt űrturista, a magyar származású amerikai üzletember meg szeretné osztani élményeit a nagyközönséggel.


Simonyi utazására a tervek szerint 2007 márciusában kerül sor, az orosz Szojuz TMA-10 űrhajóval. A „harmadik ülést” majdan elfoglaló űrturista útitársa a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé az ISS 15. legénységének két orosz tagja, Fjodor Jurcsihin és Oleg Kotov lesz. (A visszaúton a 14. legénységből Michael Lopez-Alegria és Mihail Tyurin érkezik a Földre.)

A tegnap indított honlap elérhető a www.charlesinspace.com címen. Az érdeklődők máris számos, a Csillagvárosban zajló kiképzést dokumentáló képet nézegethetnek, és már olvasható az első bejegyzés Simonyi blogjában. A látogatók kérdéseket is feltehetnek, sőt az ígéret szerint válaszra is számíthatnak.


A hírek szerint a hat hónapig tartó kiképzésért és a tíznapos űrutazásért a Microsoft egykori fejlesztőmérnöke 20 és 25 millió dollár közötti összeget fizet. Minden orvosi vizsgálat eredménye kitűnő. Simonyi Károly számára az űrutazás egy régi álom beteljesülését jelenti. Tizenhárom éves korában magyar „gyermekűrhajósként” még Moszkvába is eljutott, ahol személyesen találkozott Pável Popovics („felnőtt”) kozmonautával.

Kapcsolódó cikkek:
Mégsem Anettka…

Kapcsolódó linkek:
Charles Simonyi honlapja űrutazásáról
Charles Simonyi űrutazásáról (Space.com)

Cikk nyomtatása
A rovat archívuma

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019