Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Simonyi startja élőben
(Rovat: Simonyi űrrepülése, Álmuk a világűr - 2009.03.26 08:29.)

A ma dél körülre tervezett indítást, és a Szojuz TMA-14 szombati dokkolását az Űrállomáshoz is követhetik élőben a Polaris TV-n.

2009. március 26-án, csütörtökön, 12 óra 49 perckor (magyar idő szerint) a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból indul a Nemzetközi Űrállomáshoz a Szojuz TMA-14 űrhajó. Fedélzetén az állomás 19. állandó személyzetének két tagja, egy amerikai és egy orosz űrhajós, valamint Charles Simonyi (Simonyi Károly) amerikai-magyar űrturista, akinek ez már a második repülése lesz. Az indítást a NASA TV élőben közvetíti, amit átvesz a Polaris TV (polaristv.hu) és kiegészít két szakkomentátor közreműködésével, 11:00 és 13:30 között. A műsorban szó esik a küldetés előzményeiről, a személyzet és Simonyi terveiről, kísérleteiről. Házigazdák a virtuális stúdiónkban Vizi Pál, Zsombok Gábor, Tepliczky István, de igyekeznek más vendégeket is adásba kapcsolni.

Terveik szerint 2009. március 28-án, szombaton szintén élőben közvetítik és kommentálják a Szojuz TMA-14 megérkezését, dokkolását a Nemzetközi Űrállomáshoz, a legénység átszállását, majd később az előző űrmisszió, az STS-119/Discovery űrrepülőgép leszállását. A részletes program a Polaris TV honlapján olvasható, ahol az élő adás is megtekinthető.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2018