Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: GPS25 konferencia
(Rovat: Navigáció és térképészet, Hazai kutatóhelyek és űripar , Nyereség az országnak - 2015.10.09 12:15.)

25 éve érkeztek Magyarországra az első terepi GPS vevőberendezések. Az évfordulót ünnepli az október 27-én rendezendő budapesti konferencia.

1990-ben érkeztek Magyarországra az első terepi GPS műszerek és az elmúlt 25 évben a technológia a gazdaságban és a mindennapi életben példátlan sikereket ért el. Ebből az alkalomból egy egynapos konferenciát szerveznek, ahol a történeti áttekintésen túl lehetőséget biztosítanak a műholdas helymeghatározás és navigáció hazai alkalmazási területeinek minél szélesebb körű bemutatására.


A rendezvény címe: GPS25: Műholdas helymeghatározás Magyarországon, 1990–2015. Időpontja 2015. október 27. (kedd), helyszíne a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác-terme (1055 Budapest, Kossuth tér 11.).

Az előadások programjáról és a részletes tudnivalókról a konferencia honlapján tájékozódhatnak. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ugyancsak a konferencia honlapján (itt) lehet. (A szervezők kérik, hogy aki már korábban e-mailben regisztrált, az előbb ellenőrizze, hogy felkerült-e már a neve a résztvevők listájára. Az előadóknak nem kell regisztrálniuk, azt a szervezők már megtették – de azért érdemes ellenőrizniük.)

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020