Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Műegyetemi fiatalok az űrben
(Rovat: Masat-1, Korszerű oktatás , Hazai kutatóhelyek és űripar - 2014.02.05 07:15.)

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar és a Magyar Asztronautikai Társaság közös rendezvénye a Masat-1 műhold második születésnapja alkalmából, február 13-án.

A Műegyetemi fiatalok az űrben című rendezvényre 2014. február 13-án (csütörtökön) 15-től 18 óráig minden érdeklődőt szeretettel várnak. A helyszín a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) I épülete, I.B.025 (1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.).

A rendezvényen való részvételhez a szervezők kérik, hogy regisztráljon ezen az oldalon. (A belépés ingyenes.)

14:30-kor – amennyiben az időjárás engedi – rádióamatőrök felbocsátanak egy héliumos ballonra helyezett jeladót a BME I épülete elől, amely a Happy Birthday Masat-1 üzenetet fogja sugározni.

A 15:00-kor kezdődő előadásokon többek között szó lesz a Masat-1 műhold elmúlt éves eredményeiről, az Európai Űrügynökség által meghirdetett rakéta- és ballonkísérletek műegyetemi sikereiről, valamint a műholdas adatok kutatási és gyakorlati alkalmazásairól. A Műegyetem hallgatói és fiatal kutatói nem csak szóbeli előadásokat tartanak, hanem 16:30–17:30 között poszterek segítségével, kötetlen beszélgetésen is beszámolnak érdekes eredményeikről.

A BME I épületében ezen a napon reggel 10-től megtekinthető lesz a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) A világűr emberközelben című kiállítása, valamint bemutatásra kerülnek a Masat-1 műholddal kapcsolatos relikviák is. A meghívó és a részletes program a MANT honlapjáról letölthető.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020