Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

ESA oktatási konferencia lesz a Műegyetemen
(Rovat: Korszerű oktatás, Nyereség a kontinensnek - 2017.06.16 14:15.)

A több mint kétszáz fős nemzetközi konferenciát 2018 áprilisában rendezik Budapesten.

Az Európai Űrügynökség (ESA) Oktatási Irodája bejelentette, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet (BME) választotta a 2nd Symposium on Space Educational Activities konferencia helyszínéül.


A BME központi épülete. (Kép: ESA)

Számos egyetem pályázott az ESA Oktatási irodája által márciusban kiírt nyilvános felhívásra, végül a döntéshozók a BME VIK Egyesült Innovációs és Tudásközpont által benyújtott pályázat alapján a Műegyetemet választották. A 2018. április közepére tervezett három napos konferencián hallgatók, oktatók és űrkutatással foglalkozó szakemberek találkoznak, hogy bemutassák és megvitassák különböző, űrkutatáshoz kapcsolódó oktatási projektjeiket és programjaikat. A konferencia hazai szakmai partnere a Magyar Asztronautikai Társaság.

A rendezvény folytatása lesz annak a szimpóziumnak, amelyet először a Padovai Egyetemen tartottak 2015 decemberében.

A szimpózium hármas célja

  • Olyan esemény létrehozása, amely fórumot biztosít az űrrel kapcsolatos oktatási tevékenységek áttekintésére.
  • Tapasztalatcsere a különféle országokban tevékenykedő tanulók és fiatal szakemberek között, valamint kapcsolatépítési lehetőség az űrszektor nemzetközi szakembereivel.
  • Az űrtevékenységgel foglalkozó szakemberek következő generációjának felkészítéséhez a különböző oktatási és állami intézményekben elérhető (és tervezett) gyakorlati tevékenységek, specializált képzési és tanulási lehetőségek áttekintése.

A konferencia weboldala 2017 júliusában, az absztraktfelhívás pedig 2017 augusztusában lesz elérhető.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2018