Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Poszter- és rajzpályázat a Vénusz-átvonulás alkalmából
(Rovat: Korszerű oktatás, Álmuk a világűr - 2004.05.10 02:45.)

A Magyar Csillagászati Egyesület a Sulinettel közösen pályázatot hirdet általános– és középiskolás diákok részére a közelgő Vénusz-átvonulás alkalmából.

"Otthonunk a Naprendszer" rajzpályázat
A Magyar Csillagászati Egyesület a Sulinet.hu Fizika rovatával szakmai együttműködésben "Otthonunk a Naprendszer" címmel 2004-ben első alkalommal országos rajzverseny pályázatot hirdet.

Csatlakozva a Vénusz-átvonulás megfigyelésének európai mozgalmához — amelyet az Európai Déli Obszervatórium (ESO) oktatási ügyosztálya, valamint az Európai Csillagászatoktatási Egyesület (EAAE), a Párizsi Obszervatórium (OBSPM) és a Cseh Tudományos Akadémia Csillagászati Intézete (AsU) szervez —, a Magyar Csillagászati Egyesület és a Sulinet Fizika rovata szakmai együttműködésben közös projektet indít, amelyben felhívja a hazai fizikatanárokat a Vénusz-átvonulás megfigyelésére.

A projekt fővédnöke: Kroó Norbert a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára
A pályázat célja: hogy az általános iskolás diákok szemével mutassa be a Naprendszert, hogyan képzeli el a bolygókat és más égitesteket, a jövő űrhajóit, űrszondáit.
Pályázók: a pályázatot általános iskolás diákok számára hirdetjük.
Korhatár: 6–13 év.
A beérkező pályázatokat a TIT Budapesti Planetáriumában állítjuk ki. A beérkezett pályamunkákat június 7-én 10 órától lehet megtekinteni. A pályázatok díjazására is ekkor kerül sor 12 órai kezdettel.

A formai követelményekről, a díjakról a kiírás eredeti honlapján, a Magyar Csillagászati Egyesület oldalán lehet olvasni.

"A Vénusz útja a Nap előtt"
A Magyar Csillagászati Egyesület a Sulinet.hu Fizika rovatával szakmai együttműködésben "A Vénusz útja a Nap előtt" címmel 2004-ben első alkalommal országos poszter pályázatot hirdet.

A pályázat célja: hogy a diákok szemével mutassa be a Vénusz bolygót és az átvonulás jelentőségét, a tudomány-történetben.
Kidolgozható témakörök:
- Csillagászati expedíciók
- Csillagászati távolságmérés
- A Naprendszer felfedezése
- A Vénusz bolygó
Pályázók: a pályázatot a középiskolás tanulók, tanulócsoportok, osztályok számára hirdetjük. Pályázni lehet az általunk megjelölt témakörökhöz kapcsolódó pályaművekkel.
Korhatár: 13–18 év.

A formai követelményekről, a díjakról a kiírás eredeti honlapján, a Magyar Csillagászati Egyesület oldalán lehet olvasni.

Forrás: venuszatvonulas.csillagaszat.hu

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020