Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Divat – műholdról
(Rovat: Lássuk és halljuk egymást - 2015.09.07 20:15.)

Elindult a világ első globális Ultra HD csatornája. A Fashion One 4K a SES műholdjairól érhető el.

A világ vezető műhold-üzemeltetője, a SES S.A. és a vezető divat-, szórakoztató és életmódműsorokat kínáló televíziós hálózat, a New York-i Fashion One Television LCC elindította a világ első globális Ultra HD csatornáját, a Fashion One 4K-t. A SES műholdjainak köszönhetően a csatorna ingyenesen elérhető Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Európában.

A szeptember elsején elindult Fashion One 4K mintegy 100 millió háztartásba jut el Észak-Amerikában a nyugati 103° pozícióban elhelyezkedő SES-3 műhold SES Ultra HD platformján keresztül. Dél-Amerikában a nyugati 47,5° pozícióban elhelyezkedő NSS-806 műhold révén 23 millió háztartást ér el. Az Európában Fashion 4K néven sugározott csatorna több mint 116 millió háztartást ér kontinensszerte a SES elsődleges orbitális pozíciójáról, a keleti 19,2°-ról. A SES egyik leányvállalata, a SES Platform Szolgáltatások teljes körű 4K szolgáltatást kínál, az Ultra HD csatorna földi szegmenseit és a terjesztési szolgáltatásokat is beleértve.

A Fashion One 2014 óta dolgozik HD formátumú műsorainak Ultra HD fejlesztésén, így számottevő saját Ultra HD tartalommal rendelkezik. A Fashion One 4K csatorna a legújabb divat és szórakoztató tematikájú tartalmakat kínálja, olyan műsorokkal, mint az aktív életmódra buzdító Model Yoga sorozat, a globális főzési kalandokra invitáló Fashion On A Plate, és a fenntartható divatra koncentráló dokumentumsorozat, az Eco Fashion. A csatorna műsorai közt szerepel továbbá az Ultimate Style Guide és a Fashion Around the Globe, így mindenki rátalálhat a neki tetsző műsorra.

A HD minőségnél négyszer tisztább Ultra HD felbontás a legjobb módja annak, hogy megismerkedjünk a divat világával, és a különleges képminőséggel. A nézők a technológiának köszönhetően a legélesebb részleteket, a legfinomabb vonalakat és a televíziós műsorszórás történetének leggazdagabb és legragyogóbb színpalettáját élvezhetik.

„A SES 2013 óta jár az élvonalban az Ultra HD műsorszórás fejlesztésében, és elsőként közvetített futballmérkőzést és élő koncertet az új HEVC szabvány segítségével. A SES műholdjain keresztül elinduló világelső globális csatornával az Ultra HD mostanra már valósággá vált, amelyet több millió néző élvezhet világszerte. A műholdas sugárzás az Ultra HD műsorszórás legjobb módja, és örömünkre szolgál, hogy a Fashion One mind a lejátszás, kódolás és a feltöltés területén a mi szakértelmünkre támaszkodik az Ultra HD csatornájuk esetében” – mondta Ferdinand Kayser, a SES kereskedelmi igazgatója.

A Fashion One 4K egyidejűleg a MEASAT-3A keleti 91,5° pozíciójából is elindult, több mint 130 millió háztartást elérve Ázsiában, a Közel-Keleten, Ausztráliában és Kelet-Afrikában. (Forrás: SES sajtóközlemény / Grayling)

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020