Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2018 kötetben
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar - 2018.10.11 07:15.)

Az űrkutatással kapcsolatos hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2018-as Űrtan Évkönyvbe a MANT.

A MANT működésének kezdeteitől fogva, 1961 óta jelenteti meg Asztronautikai Tájékoztató című kiadványát, amely az elmúlt években – megújult, kibővített formában – Űrtan Évkönyv címmel látott napvilágot. A kiadvány kiemelt célja a MANT elmúlt időszaki tevékenységének bemutatása mellett az űrkutatás világszerte legjelentősebb eseményeinek rövid, átfogó összefoglalása. Emellett a terjedelem jelentős részében fórumot teremtenek arra, hogy az űrkutatás szakterületein és határterületein dolgozó hazai kutatók, szakemberek magyar nyelven bemutathassák legújabb eredményeiket.

Magyar nyelvű szakfolyóiratok híján a hazai publikációs lehetőségek igen korlátozottak. Az eredmények itthoni megismertetése – amire az Űrtan Évkönyv lehetőséget kínál – érdeke a támogatásra váró kutatóknak, de a színvonalas ismeretterjesztésre fogékony nagyközönség számára is hiánypótló.

Az Űrtan Évkönyv 2018 (az Asztronautikai Tájékoztató 70. száma, HU ISSN 1788-7771) a tervek szerint 2019 elején jelenik meg. A MANT ismét meg szeretné nyitni az Űrtan Évkönyvet egy szélesebb szerzői körnek, ezért nyilvános felhívás keretében meghirdetik ezt a publikációs lehetőséget a hazai (pontosabban a magyar nyelven író) űrkutató szakemberek számára. Külön is felhívják a doktori tanulmányaikat végző fiatalok figyelmét erre a publikációs formára.

A felhívás részletei, a formai követelmények a MANT honlapján olvashatók. A kéziratok beküldésének határideje 2019. január 15.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020