Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

H-SPACE 2018 konferencia
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar - 2017.09.14 06:15.)

A 2018. február 15–16-án Budapesten rendezendő nemzetközi konferenciára javasolt előadások kivonatát október 20-ig lehet beküldeni.

Megjelent a H-SPACE 2018 (4th International Conference on Research, Technology and Education of Space) nemzetközi konferencia felhívása, már lehet szakmai előadásokkal jelentkezni. A negyedik éve megrendezendő, így immár hagyományosnak nevezhető konferencia 2018-as kiemelt témája Space research for society on every scale, vagyis az űrkutatás társadalmi hasznosítása minden szinten. A legfeljebb 400 szavas előadás-kivonatok beküldési határideje 2017. október 20. Az előadások elfogadásáról november 20-ig tervezik értesíteni a résztvevőket. A konferencia kiadványába szánt anyagok teljes szövegét pedig az esemény előtt jó egy hónappal, 2010. január 10-ig kell majd leadni. Résztvevőként regisztrálni várhatóan a jövő év elejétől lehet a H-SPACE 2018 honlapján keresztül. A részletes angol nyelvű konferenciafelhívás is ott érhető el.

Ahogy a sorozat előző három konferenciáját, a H-SPACE 2018-at is a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Egyesült Innovációs és Tudásközpontja szervezi, együttműködve a Magyar Asztronautikai Társasággal (MANT). Ez egy nemzetközi űrkutatási konferencia, amely az űrkutatás és űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkozik. Az esemény lehetőséget biztosít arra is, hogy magyar kutatók tudományos tevékenysége és az űrtevékenységhez kapcsolódó oktatási illetve ismeretterjesztési tevékenység széles publicitást kapjon.

A konferencia időpontja 2018. február 15–16. (csütörtök és péntek), helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A rendezvényen angol és magyar nyelvű előadásokra kerül sor, több meghívott külföldi előadóval. Lesz oktatási, tudományos és technológiai/ipari szekció. A tudományos és ipari szekcióban a konferencia témájához kapcsolódó angol nyelvű előadások hangzanak el hazai és külföldi szakemberektől, valamint egy poszterszekció keretében vizuálisan is bemutathatják a kutatók a munkájukat. Az oktatási szekcióban magyar nyelven általános, középiskolai és felsőoktatási módszerek és tapasztalatok, valamint iskolán kívüli képzési és ismeretterjesztési formák kerülnek bemutatásra.

A H-SPACE 2018-hoz kapcsolódóan a pénteki nap (2018. február 16.) délutánján lesz a SpaceUp Budapest 2018 nevű rendezvény, amely egy formabontó konferencia, pontosabban „nonferencia” (angolul unconference). Itt a hagyományoktól eltérően nincs előre rögzített program, a résztvevők menet közben döntik el a megvitatandó témákat és alakítják ki az időbeosztást. A SpaceUp minden résztvevője szóhoz jut, szekciót vezet vagy vitaindítót tart. A rendezvény szervezői a BME és a MANT mellet az ENSZ támogatásával működő nemzetközi Space Generation Advisory Council, valamint a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE).

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2019