Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Holnap lesz a VIII. Ifjúsági Fórum
(Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar, Korszerű oktatás - 2008.12.04 08:57.)

A Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság elsősorban fiataloknak rendezett konferenciájára holnap kerül sor, ma a részletes programmal jelentkezünk.

Idén már a második Ifjúsági Fórumra kerül sor, erre korábban még nem volt példa. Éppen ezért most a megszokottnál kevesebb előadás mellett tartjuk rendezvényünket, bízva abban, hogy "fórumos" nevéhez mérten valóban kialakul egy beszélgetés, közös gondolkodás a fiatal kutatók, egyetemisták és a többi résztvevő között. Az előadások azért természetesen nem maradhatnak el - igazi premierre is sor kerül, hiszen a VIII. Ifjúsági Fórumon mutatkozik be az első magyar műhold, a MaSat-1 építőinek csapata.

Az ENSZ Világűrhét alkalmából meghirdetett VIII. Ifjúsági Fórum december 5-én (pénteken) az Országos Meteorológiai Szolgálat Székházának Dísztermében (Budapest, II., Kitaibel Pál u. 1.) lesz, 10 és 12:30 óra között!

Elnököl: Dr. Both Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója
Előadások:

Horvai Ferenc (Magyar Űrkutatási Iroda): Az ESA oktatási programjai, magyar lehetőségek kapcsolatainak alakulása fényében
Dr. Tari Fruzsina (Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda): A világűrjog aktuális kérdései
Marosy Gábor (BME Elektronikus Eszközök Tanszék): Műegyetemi CubeSat Projekt
Bacsárdi László, valamint Várhegyi Zsolt, dr. Tari Fruzsina: A Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus és a Young Professionals Programme

Az Ifjúsági Fórumra minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők: a Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság. (Középiskolás résztvevőknek a szervezők igazolják a részvételt, de azt az iskola nem köteles elfogadni - ezért javasoljuk az előzetes egyeztetést az iskolával.) (Forrás: MŰI)

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020