Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

A Szojuz MSZ-12 űrhajó indítása – élőben
(Rovat: Az Űrállomás és Oroszország, Az Űrállomás és az USA - 2019.03.13 06:15.)

A NASA TV élő internetes adását magyar kommentárral követhetik a Galileo Webcast honlapján, március 14-én este 18 órától.

A tavaly kényszerleszállást végrehajtott Szojuz MSZ-10 egy amerikai és egy orosz űrhajósból állt személyzete új lehetőséget kap, hogy egy másik amerikai űrhajóstársukkal együtt indulhasson a Nemzetközi Űrállomásra. Tehát a Szojuz MSZ-12 űrhajó, a fedélzetén immár két amerikai és egy orosz űrhajóssal indul a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból az űrállomásra, majd a dokkolás után immár az 59. állandó személyzet tagjaiként megkezdik küldetésüket. Az indítás időpontja 2019. március 14. (csütörtök), magyar idő szerint 20:14.


A Szojuz MSZ-12 hat és fél hónapos küldetésre készülő személyzetének csoportképe. Balról jobbra: Christina Koch (Egyesült Államok), Alekszej Ovcsinyin (Oroszország) és Nick Hague (Egyesült Államok). (Kép: NASA)

A Galileo Webcast élő internetes közvetítése a tervek szerint 18 órakor kezdődik, a virtuális stúdió munkatársai: Zsombok Gábor, Vizi Pál Gábor és Tepliczky István.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2018