Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

A Szojuz MSZ-06 űrhajó indítása – élőben
(Rovat: Az Űrállomás és Oroszország, Az Űrállomás és az USA - 2017.09.11 15:15.)

A NASA TV élő internetes adását magyar kommentárral követhetik a Galileo Webcast honlapján, szeptember 12-én este 10 órától.

A Szojuz MSZ-06 űrhajó két amerikai és egy orosz űrhajóssal a fedélzetén indul a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból a Nemzetközi Űrállomásra, ahol csatlakoznak az űrállomás személyzetéhez, majd immár az 53. állandó legénység tagjaiként megkezdik több mint öt hónapos küldetésüket. Az eredetileg Szojuz MSZ-04-nek épített űrhajót egy a hűtőrendszerben keletkezett hiba miatt küldték vissza javításra, aminek elkészülte után immár Szojuz MSZ-06 ként repülhet. Az indítás kitűzött időpontja szeptember 12-én magyar idő szerint 23:17. A Galileo webcast élő közvetítése a NASA TV adásának átvételével 22 órakor kezdődik. A virtuális stúdió munkatársai: Zsombok Gábor, Vizi Pál Gábor és Tepliczky István.


Az ISS 53. számú legénységéhez csatlakozó trió, balról jobbra: Joe Acaba, Alekszandr Miszurkin és Mark Vande Hei. A kép augusztus 31-én, a csillagvárosi Szojuz űrhajószimulátornál tartott sajtótájékoztatón, a személyzet sikeres utolsó vizsgája előtt készült. (Kép: NASA / Bill Ingalls)

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2018