Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Tudományok Fővárosa 2017
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2017.09.13 12:15.)

Űrvonatkozásoktól sem mentes nagy tudománynépszerűsítő rendezvény helyszíne lesz szeptember 23-án a Duna-part a Várkert Bazártól a Lánchídig.

„Feladatunknak tartjuk, hogy felkeltsük, ösztönözzük és fenntartsuk hazánk fiataljainak érdeklődését a műszaki, matematikai és természettudományok iránt, partnereinkkel közösen létrehozva a kontinens egyik legvonzóbb, legizgalmasabb, leginspirálóbb tudományos fesztiválját” – írják ismertetőjükben a Tudományok Fővárosa 2017 szervezői. Valóban, a szeptember 23-án (szombaton) délelőtt 10 órától egészen késő estig, 23 óráig tartó rendezvényfolyamban megjelennek tudományos és oktatási intézmények, civil szervezetek, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalatok.

A Tudományok Fővárosa 2017 kiemelt programjai között nem egy olyat ígérnek, ami különösen érdekes lehet az űrkutatás iránt érdeklődők számára. Élő beszélgetést terveznek például a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó űrhajósokkal. Az előzetes programterv szerint Naprendszer-futás, a látogatók megismerkedhetnek a bolygókutatás legújabb eredményeivel, valamint lehet majd marsjárót vezeni és űrruhát tesztelni.

A rendezvény teljes időtartama alatt jelen lesz egy standdal a Magyar Asztronautikai Társaság, hazánk űrkutatással foglalkozó legrégebbi (1956-ban alapított) társadalmi szervezete is. Szakemberekkel, érdekességekkel, játékokkal és információs anyagokkal várják majd az érdeklődő látogatókat.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2018