Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Magyarok a Marson, kilencedszer
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2014.04.25 16:00.)

A 9. Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét április 26-án tartják Székesfehérvárott. Internetes közvetítés is lesz, a Galileo Webcast jóvoltából.

A 9. Magyarok a Marson verseny helyszíne április 26-án (szombaton) 9 órától az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ (Székesfehérvár, Budai út 45.). Az idei évben egy olyan légpárnás robotot kell készíteni, amelyet kézmozdulatokkal lehet irányítani. Érzékelők a ujjhegytől a csuklóig helyezkedhetnek el. A robotnak összetett mozdulatokat kell végrehajtania, hogy képes legyen a pályán elhelyezett különböző méretű céltárgyakra eljuttatni az apró dobókockákat.

A feladat ismertetéséből: „Idén kivételesen nem a világ megmentése lesz a küldetésünk. Egy a világot már megmentő és méltatlanul elfeledett nyugdíjas jedinek kell segítenünk. Története a messzi Tatuin bolygón kezdődött és itt is ér véget. Jedierejét és hirtelen haragú apja miatt kézfejét elvesztve próbálna boldogulni nagybátyja farmján. Szemeitekből a könnyeket morzsolva próbáljátok végigolvasni a szabályokat és megalkotni a világ legeslegjobb jedikesztyűjét.”

A versenyről, a résztvevőkről, a támogatókról és a díjakról további információ a magyarokamarson.hu honlapon olvasható. Aki nem tud eljutni a helyszínre, az a Galileo Webcast élő internetes közvetítése révén követheti a verseny eseményeit.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020