Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: A végtelenbe és hovább
(Rovat: Álmuk a világűr - 2013.12.03 19:45.)

A világűr ihlette képzőművészeti alkotásokból nyílik kiállítás december 7-én (szombaton) este Budapesten, a népligeti Planetáriumban. Január végéig lesz látogatható.

A kiállítás meghívójából:

„Hovább ne vágyna minden egyes bolygólakó, mint a végtelen és ismeretlen égbolt átszelésére egy remek kis űrhajó fedélzetén, esetleg teletopogására a Hold szürke porának, vagy a Tejútba való kortyolásra! A mi képzőművészekből és designerekből összeállított kreatív flottánk – kerek 40 főt számolva – küldetésének célja, hogy elmerészkedjen egészen az univerzum végéig. Legénységünk megspórolva a technológiai nehézségeket, na és a fáradalmas kiképzéseket a vizualitás csillagrombolójával indul felfedező útjára. Garantáltan megjelenítésre kerül mindaz, amit űrbéli kalandjaink során elképzeltünk a Halál Csillagtól a csillámgoaudokig! A kilövés időpontja december 7-e 19:00 óra, a helyszín a magyar Houston, azaz a Népligeti Planetárium, ahol a végtelen legfinomabb borával és pogácsájával várunk minden kedves érdeklődőt!”


A megnyitó után a kiállítási anyag a TIT Budapesti Planetárium nyitvatartási idejében, annak belépőjével (200 Ft) látogatható, egészen 2014. január 31-ig.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020