Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: A világűr titkai
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2013.09.24 09:15.)

Te is lehetsz űrhajós! – ez a mottója a budapesti Babilon Centerben tegnap óta látogatható új, interaktív programnak. A megnyitó vendége Farkas Bertalan volt.

A Science Center Közhasznú Alapítvány által üzemeltetett Babilon Center (1081 Budapest, Rákóczi út 57.) egy olyan egyedülálló oktató és szórakoztató központ, ahol a gyermekek és felnőttek egyaránt játékos formában ismerkedhetnek a természettudományokkal és a történelemmel. Mérnökök és oktatási szakemberek által fejlesztett interaktív eszközök, muzeológusok és drámapedagógusok által kidolgozott történelmi élményprogramok várják az ide látogatókat. Az élményprogramok sora most az űrkutatással bővült.


Farkas Bertalan űrhajós és Gregus Anikó, a Babilon Center Élményház igazgatója a megnyitón.

Az elmúlt év tapasztalata azt mutatta, hogy a pedagógusok részéről igény van a világűr, az űrkutatás témájának élményszerű feldolgozására. A Farkas Bertalan és a Magyar Asztronautikai Társaság szakmai támogatásával kidolgozott, 45 perces program során a diákok interaktív módon szerezhetnek ismereteket a világegyetemről és az űrkutatásról.


Ki szeretne űrhajós lenni? A megnyitón a Farkas Bertalant hallgató gyerekek, a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola tanulói a kérdésre mind felemelték a kezüket.

Az 1969-ben, az Apollo-11 legénysége által átélt történelmi pillanatot – a holdraszállást – a gyermekek maguk is eljátszhatják. Megismerhetik Neil Armstrong Holdra lépésének legfőbb mozzanatait, valamint elhangzik a híres és felejthetetlen mondat: „Kis lépés ez egy embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek”.


Farkas Bertalan űrételeket mutat, a háttérben A világűr titkai című program kellékei, egy Apollo kabin és űrruhák.

A program második felében a Babilon Center a lézerek csodálatos világát mutatja be. A programot a 8-14 évesek korosztályának ajánlják. A csoportok létszáma 6-20 fő lehet. Indulási időpontok: szombat és vasárnap 11 óra. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, részletek a lap alján megadott honlapon.

Az új élményprogram kapcsán a Science Ceter Közhasznú Alapítvány pályázatot is indított. Ahogy arról nemrég mi is hírt adtunk, a pályázatban 8-18 év közötti diákok készíthetnek az űrkutatásról szóló tablókat, melyekből a Babilon Centerben kiállítás nyílik. A pályázatok beküldési határideje: 2013. november 17.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020