Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Jövő Hídja
(Rovat: Álmuk a világűr - 2012.09.16 14:15.)

Szeptember 22-én (szombaton) a Lánchíd és környéke egy év után ismét látványos természettudományos kísérletek, izgalmas programok és kiállítások helyszíne lesz.

A látogatók számos izgalmas innovációval találkozhatnak, látványos ízelítőt kapnak a műszaki és természettudományokból, sikeres fiatal magyar kutatókat, vállalkozókat és sportolókat ismerhetnek meg. Az MVM Jövő Hídjához kapcsolódóan a fenntartható fejlődés jegyében megrendezik az MVM Energia Futamot, ahol alternatív hajtású járművek versenyeznek egymással.


A Jövő Hídjáról természetesen nem maradhat le az űrkutatás sem! Képviselteti magát a Masat-1, az első magyar műegyetemi mesterséges hold. Ahogy tavaly, a Tudományok Hídja rendezvényen, az egyik sátorban most is jelen lesz a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT), az űrtevékenységet népszerűsítő társadalmi szervezet. A MANT önkéntesei érdekes feladatokkal, látnivalókkal, nyereménysorsolással várják az űrkutatás iránt érdeklődő látogatókat.


Estére sem fogytak el az érdeklődők a tavalyi Tudományok Hídján a MANT sátra előtt.

A 2012-es program a Lánchídon és pesti hídfője környékén (a Széchenyi téren) szeptember 22-én (szombaton) délelőtt 10-től este 10 óráig tart.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020