Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Beszélgetés Ponori Thewrewk Auréllal
(Rovat: Álmuk a világűr - 2011.04.27 08:15.)

A magyar csillagászat doyenje május 2-án ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Székesfehérváron vesz részt egy beszélgetésen.

A 90 éves Ponori Thewrewk Aurél csillagászattörténeti és kronológiai témákkal foglalkozik, cikkeket, könyveket ír. A budapesti Uránia Csillagvizsgáló és a Planetárium nyugalmazott igazgatója, a Magyar Csillagászati Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke számtalan ismeretterjesztő előadást tartott és tart ma is. Fő kutatási területe az égbolt és az égitestek kultúrtörténeti vonatkozásai. A „Csillagok a Bibliában” című művében 50 év munkájának eredményeit foglalta össze a Biblia csillagászati vonatkozásairól. Nevét 2005 óta kisbolygó viseli. A rendezvényen az ünnepelttel kilenc mozgalmas évtized égi és földi eseményeiről beszélget Benkő Andrea, a Magyar Rádió helyi tudósítója.

Az időpont: 2011. május 2.(hétfő) 18 óra. A helyszín: A Szabadművelődés Háza (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.). A beszélgetést a Galileo Webcast élőben közvetíti az interneten a www.aszmh.hu címen.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020