Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

MSW díjkiosztó gála
(Rovat: Álmuk a világűr - 2009.11.27 06:00.)

Lezárult az internetes szavazás, a zsűri is meghozta döntését. Közeledik a MiniSpaceWorld versenypályázat december 5-én (szombaton) tartandó díjkiosztó gálája.

A MiniSpaceWorld projekt célja, hogy az űrkutatás és a csillagászat múltját, jelenét és jövőjét szórakoztató módon, vasúti terepasztalrendszerhez hasonlítható módon felépített modellvilágokban, szabadidős tevékenység keretében mutassa be minél több embernek, elsősorban az ifjúságnak.

A nemzetközi versenypályázat ünnepélyes díjkiosztójára 2009. december 5-én 19:00 órakor kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia vári épületegyüttesében (Budapest I., Országház utca 28.), a Kongresszusi Teremben. Belépőjegyek 3.850 Ft-os áron rendelhetők a Kulturinfo és a Ticketportal oldalán. A legjobb pályázatok bemutatása és a díjak átadása mellett Gáti Oszkár, Jászai Mari- és Kisfaludy-díjas színművész előadásában Ray Bradbury Az űrhajó című novelláját hallhatjuk. Ezen kívül még egy nem mindennapi élmény is várja a MiniSpaceWorld versenypályázat díjkiosztójának résztvevőit.

Az ünnepi műsorban többek között az éterhegedűnek is hívott teremin egyik legkiválóbb művésze, Barbara Buchholz ad ízelítőt virtuóz tudásából a világ egyik első elektronikus hangszerén, amelyen ráadásul érintés nélkül játszanak. A művésznőt több millióan nézték 21-én, szombaton német RTL televízió Supertalent (Csillag születik) műsorában. Előadásának felvétele az Interneten is megtekinthető. (A műsorban legközelebb élőben lesz látható, a legjobb harminc versenyző között.)

Nem kell azonban a német televíziót néznie annak, aki Barbara Buchholzra kíváncsi. Ő és Pacher Tibor, a MiniSpaceWorld versenypályázat szervezője a Magyar Televízió m1 csatornájának Nappali c. élő műsorában szerepel vendégként, december 4-én, várhatóan valamikor délelőtt 10 óra és 10:50 között. Ugyanezen a napon 18 órakor fellép a Fonó Budai Zeneházban, is az Őrjárat a kozmoszban c. előadás keretében.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020