Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

PROGRAMAJÁNLÓ: Sci-fi a terepasztalon?
(Rovat: Álmuk a világűr - 2009.08.11 17:00.)

Augusztus 13-án este Pacher Tibor tart előadást Budapesten a MiniSpaceWorld versenypályázatról.

Ez lesz az SFportal Meetup rendezvénysorozat negyedik előadása, amelyre augusztus 13-án (csütörtökön) 19 órakor kerül sor a Főnix Klubban (1061 Budapest, Paulay Ede u. 5.). A belépés díjtalan!

Novellákban, regényekben, illusztrációk tengerében, képregényben, filmekben, legújabban pedig 3D-s, internetes játékok sokaságában találkozhatunk a sci-fi-ben elképzelt távoli világokkal. De nem csak az SF elképzelt bolygóit, különös élőlényeit lehet sokféleképpen bemutatni, hanem az ezeknek számos esetben alapul szolgáló, sok kiváló „kemény” sci-fi-ben fellelhető „mindennapi” űrhajózást és a csillagászatot is.

Mozgalmas modellvilágként, a Tesz-vesz szótárra emlékeztető „sűrűségben” kívánja majd felkelteni a nagyközönség érdeklődését a MiniSpaceWorld - egy gigantikus terepasztal, több nagy teremben, amellyel a világűr kutatásának múltját, jelenét és jövőjét makettek és mozgásban levő modellek segítségével mutatja be, egészen az elképzelt csillagközi jövőig: a sci-fi világaiig.

A sci-fi kimeríthetetlen ötletgazdagságának jobb megismerése érdekében a PI Club Távoli világok - A sci-fi mestermunkái címmel nemzetközi pályázatot hirdetett a MiniSpaceWorld SF világának megtervezésére. Az MSW Design Contest-ben résztvevő pályázók feladata egy szabadon választott sci-fi tematikájú, mintegy 150-200 m2 alapterületű terepasztal alap- és látványtervének elkészítése, valamint a választott jelenetek leírása, angol nyelven. A részletes pályázati feltételek a Galaktika honlapján magyarul is megtalálhatók.


Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020