Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

ŰRKÖZELBEN: Fiatalok a Nemzetközi Világűrkongresszuson
(Rovat: Álmuk a világűr - 2008.10.08 13:16.)

Az Űrvilágon figyelemmel követtük az idei Nemzetközi Világűrkongresszus főbb eseményeit. Aki az írásos élmények mellett szóbeli beszámolóra is nyitott, annak ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amely során magyar fiatalok mesélnek arról, milyen is a világ legnagyobb űrkonferenciája.

A Magyar Asztronautikai Társaság 2007. április közepén űrkutatási témájú rádióműsort indított a Civil Rádióban. Az Űrközelben című rádióműsor havonta egy órában jelentkezik a Civil Rádió tudományos sávjában. A műsor Budapest térségében az FM 98-on hallgatható, az internet segítségével viszont az egész világról elérhető a www.civilradio.hu címen. Az adások a MANT honlapjáról is letölthetőek.

A Civil Rádióban futó rádióműsor októberi adását a Nemzetközi Világűrkongresszus határozta meg. A mostani adás is különleges abból a szempontból, hogy nem stúdióban készült, hanem a kongresszus helyszínén. Fiatal magyar résztvevők mondták el gondolataikat a konferenciáról - a műsorban Várhegyi Zsolttal, Vincze Miklóssal, Hirn Attilával és Horvai Ferenccel beszélgett a műsorvezető Bacsárdi László.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020