Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Űrközelben: Mi is történt a Nemzetközi Űrtáborban?
(Rovat: Álmuk a világűr - 2008.08.13 10:25.)

Az Űrvilágon figyelemmel követtük a nemzetközi űrtáborban járt fiatalokat, írásos beszámolóikat a következő napok során olvashatjuk majd. Addig is ajánljuk az Űrközelben tegnapi adásában elhangzott beszélgetést, amelyből kiderül, hogyan is kell rakétát építeni.

A Magyar Asztronautikai Társaság 2007. április közepén űrkutatási témájú rádióműsort indított a Civil Rádióban. Az Űrközelben című rádióműsor havonta egy órában jelentkezik a Civil Rádió tudományos sávjában. A műsor Budapest térségében az FM 98-on hallgatható, az internet segítségével viszont az egész világról elérhető a www.civilradio.hu címen. Az adások a MANT honlapjáról is letölthetőek.

Az augusztusi adás 2008. augusztus 12-én volt hallható. A műsorvezető Bacsárdi László Magyari Dórával (Puskás Tivadar Távközlési Technikum, Budapest) és Hujber Áronnal (Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros) beszélget az amerikai Nemzetközi Űrtáborról - Amerikában. Az adás felvétele három különböző napon és három különböző helyen történt a fiatalok amerikai útja során. A műsor a Civil Rádió archívumából két héten keresztül elérhető, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság honlapjáról letölthető.

Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020