Űrvilág űrkutatási hírportál (http://www.urvilag.hu)

 

Az űrkutatási esszépályázat eredményhirdetése
(Rovat: Álmuk a világűr, Korszerű oktatás - 2006.05.08 11:04.)

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) idei ifjúsági pályázatának ünnepélyes díjkiosztójára szombaton, a Jövő Házában került sor.

A május 6-i eredményhirdetésen Magyari Béla, a MANT elnöke, valamint Both Előd, a Magyar Űrkuatatási Iroda igazgatója, a MANT alelnöke köszöntötte a megjelent diákokat és kísérőiket. Az idén fennállásának 50 éves évfordulóját ünneplő MANT történetéről Almár Iván, az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke beszélt.(Kép: www.hso.hu)

A díjakat Mészáros István és Kelemen János, az általános ill. a középiskolás korkategóriában beérkezett dolgozatokat értékelő zsűrik elnökei adták át. A szoros versenyben az első három helyezést elérő pályázók neve és dolgozatuk címe:

A 11-14 évesek között

  • 1. Zsoldos Ákos, Nagykanizsa (A Nap titkai)
  • 2. Szőnyi Katalin, Cibakháza (Az égi vadász - Orion)
  • 3. Mitlasócki Gergő, Fábiánsebestyén (A Mars - az égitest kutatásának története)

A 15-18 évesek között

  • 1. Orgel Csilla, Kaposvár (Titáni titkok)
  • 2. Megyesi Dániel, Tatabánya (Az emberiség első csillagközi utazása)
  • 3. Farkas Flóra, Szentendre (Az élet harmadik otthona: az Europa)

A középiskolás kategóriában a legjobb helyezést szerző lány és fiú (Orgel Csilla valamint Megyesi Dániel) „szokásos” jutalma, hogy nyáron részt vehet az amerikai Nemzetközi Űrtáborban, Huntsville-ben.

A pályázó diákok egyéb jutalmakat is átvehettek, például könyveket, folyóiratokat. A legjobbak részvételéhez a júliusi magyarországi űrtáborban a MANT anyagilag is hozzájárul. Az ajándékokat az egyesület számos támogató (Atlant Hungary Utazási Iroda, Aero Magazin szerkesztősége, Élet és Tudomány szerkesztősége, National Geographic Magyarország szerkesztősége, Természet Világa szerkesztősége, Magyar Csillagászati Egyesület, Vince Kiadó, valamint a Magyar Űrkutatási Iroda) segítségével teremtette elő. A nyerteseknek, de minden pályázónak gratulálunk lelkesedéségez és munkájához. Már most jelezzük, hogy űrkutatási esszépályázat jövőre is lesz!

Az esemény alkalmából az ünnepségen megjelentek természetesen – a vendéglátó Jövő Háza jóvoltából – a kiállítást is megtekinthették.


Teljes verzióMinden jog fenntartva - urvilag.hu 2002-2020